Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που δείχνουν τις ζημιές που έχει υποστεί η Νέα Αγχίαλος μετά τις εκρήξεις πολεμικού υλικού σε αποθήκη πολεμικού υλικού της Πολεμικής Αεροπορίας. Η πόλη μοιάζει με «φάντασμα» και έχει ερημώσει.

Το οδοιπορικό της ΕΡΤ στη Νέα Αγχίαλο έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Μάκης Νασιάδης αποκαλύπτοντας τις καταστροφές που προκάλεσαν οι αλλεπάλληλες εκρήξεις πολεμικού υλικού σε αποθήκη πολεμικού υλικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο φαίνονται σπασμένες βιτρίνες καταστημάτων, κατεστραμμένες προσόψεις σπιτιών και ανοιχτές αυλόπορτες μαρτυρούν πως κάτι πολύ κακό συνέβη στην επαρχιακή πόλη, την οποία αναγκάστηκαν να εκκενώσουν οι κάτοικοι, με τη συνδρομή των Αρχών.

Οι κάτοικοι έφυγαν όπως μπορούσαν

«Η πόλη άδειασε από χθες και σιγά σιγά επιστρέφουν ορισμένοι για να δουν από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί. Οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τη Νέα Αγχίαλο στις 18:00 το απόγευμα και έφυγαν με ότι μέσο μπορούσαν, αφήνοντας πίσω τους τα αυτοκίνητά τους» επεσήμανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

Η εικόνα στην πόλη είναι αποκαρδιωτική και ένα πέπλο σιωπής να καλύπτει το πρωί της Παρασκευής 28/7 τα πάντα.

«Με τις εκρήξεις πολλοί έφυγαν ξεχνώντας να κλειδώσουν τα σπίτια τους» ανέφερε ο Μάκης Νασιάδης υπογραμμίζοντας ότι η πόλη έχει υποστεί σημαντικές ζημιές παρόλο που απέχει αρκετά χλμ. από τις εγκαταστάσεις της 111 Πτέρυγας Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή Καράμπα.