Σημαντική συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας με την Υφυπουργό Τουρισμού Έλενα Ράπτη και  τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σχετικά με την ανάπτυξη του ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα και όλες τις εναλλακτικές μορφές του Τουρισμού υγείας, που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών κατά τη διάρκεια όλου του έτους στη χώρα μας. 

Η συνάντηση είχε τρεις άξονες: 

Διυπουργική ομάδα εγασίας

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη, αρμόδια για τα θέματα των ειδικών μορφών Τουρισμού, και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκαναν ανταλλαγή απόψεων και αποφάσισαν από κοινού τη σύσταση διυπουργικής ομάδας εργασίας Ιατρικού Τουρισμού.  

Το αντικείμενο της ομάδας εργασίας θα είναι η δημιουργία του οδικού χάρτη  ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού στην Ελλάδα, της ενίσχυσης των υπαρχόντων δομών, της εξέτασης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και οι προτάσεις αναμόρφωσής του. 

Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή

Το θεσμικό πλαίσιο του ν.4958/22, σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, όπου και ήταν εισηγήτρια η Έλενα Ράπτη, συζητήθηκε με τη συμμετοχή του Πρόεδρου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς  Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, καθηγητή Νίκου Βραχνή.

Γνωστοποιήθηκαν στον  Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη οι νέες προτάσεις για ευεργετικές διατάξεις και για εμπλουτισμό του Νόμου και προγραμματίστηκαν συναντήσεις για την επεξεργασία τους.

 Κοινή πεποίθησή τους ότι οι Έλληνες επιστήμονες, οι γιατροί, οι υποδομές υγείας και συνολικά το σύστημα της χώρας είναι ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, να αναπτυχθεί και να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του βιώσιμου Τουρισμού στην Ελλάδα.

Δράσεις για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγής

Η Υφυπουργός Τουρισμού Έλενα Ράπτη και εισηγήτρια του Νόμου 4958/22 κατατόπισαν, μαζί με τον καθηγητή Νίκο Βραχνή,  τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με την καμπάνια που εξελίσσεται στην Ελλάδα και αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή. Τη διαβεβαίωσή του έδωσε ο αρμόδιος Υπουργός για τη στήριξή του στις επερχόμενες δράσεις σε όλη τη χώρα.