Μήνυμα για επαγρύπνηση έστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, επισκεπτόμενος σήμερα πυροφυλάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Σέιχ Σου μαζί με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Χάρη Αηδονόπουλο, και στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, έχοντας παραχωρήσει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία τέσσερα οχήματα και συνδράμοντας το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών με περιπολίες που πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση με οχήματα και μηχανές από τα στελέχη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

«Μαζί με τους ανθρώπους της Πυροσβεστικής, του Δασαρχείου, τους εθελοντές, πρέπει όλοι να δώσουμε όποιες δυνάμεις έχουμε. Ο Δήμος προσφέρει τα οχήματά του και το προσωπικό που ζητήθηκε. Από κει και μετά είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία καθενός από μας να προφυλάξουμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε στο περιβάλλον μας, στην πόλη μας, το δάσος του Σέιχ Σου», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών, καλώντας τους να αποφεύγουν ενέργειες που αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς. «Καθένας πρέπει να είναι μέρος της πολιτικής προστασίας του τόπου του», τόνισε.