Ότι έρχεται νέο – τρίτο κύμα καύσωνα την ερχόμενη εβδομάδα είπε το πρωί της Παρασκευής (21/7) ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Όπως επισημαίνει η φωτογραφία ανεβαίνει και το θερμόμετρο θα δείξει πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος του Open μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» με τον Μάνο Νιφλή και τη Χρύσα Φώσκολου κάνοντας λόγο για έναν ασφυκτικό κλοιό ζέστης σε ολόκληρη τη χώρα.

«Φαίνεται ότι θα περάσει ένα ακόμα κύμα, εκεί κοντά στην Τετάρτη με Παρασκευή της άλλης εβδομάδας, να μην πανικοβληθεί όμως ο κόσμος γιατί δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα στοιχεία. Σίγουρα θα είναι ένα ισχυρό θερμό κύμα, αλλά δεν έχουμε στοιχεία για το αν θα ξεφύγουμε πολύ πάνω από τους 43-44 βαθμούς Κελσίου» είπε και πρόσθεσε: «Προσωπική εκτίμηση είναι ότι θα ζήσουμε ένα ανάλογο καιρικό σκηνικό όπως και αυτό, θα δούμε δηλαδή θερμοκρασίες κοντά στους 40-43 βαθμούς, κάπου ίσως προσεγγίσουμε τους 44 και 45 βαθμούς και κάπου εκεί θα ολοκληρώσει τη δράση του αυτό το κύμα».

«Ευτυχώς δεν φαίνεται να έχουμε διάρκεια πάνω από τις 48 ώρες» είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για τον καύσωνα που έρχεται.

«Η αποκλιμάκωση θα γίνει με αργούς ρυθμούς. Μην περιμένουμε μετά ότι θα πάμε ξαφνικά στους 35 ή 34 βαθμούς, σίγουρα θα γίνει με αργούς ρυθμούς» δήλωσε και συμπλήρωσε: «τα μέγιστα δεν φαίνεται να κρατούν πάνω από δύο 24ωρα».