Ο αθυπαστυνόμος Παναγιώτης Μπατσακρίνος μιλάει σήμερα στην εκπομπή «Alpha Τώρα» για την διάσωση πολίτη που επιχείρησε να δώσει τέλος στη ζωή του στα νερά του Θερμαϊκού. «Ήμασταν δύο αστυνομικοί. Ήμουν υπηρεσία όταν ήρθε ένας πολίτης έντρομος και μου είπε ότι λίγο πιο κάτω έχει πέσει άνθρωπος στη θάλασσα για να αυτοκτονήσει», περιέγραψε αρχικά.

«Πολίτες μου είπαν ότι είχε δέσει τα πόδια του και είχε πάρει φάρμακα. Όταν έφτασα είδα ότι ήταν σε μια κατάσταση που πνιγόταν ενώ είχε βάλει και χειρουργικές μάσκες στο πρόσωπό του για να μην αναπνέει» εξήγησε.

«Πέσαμε κατευθείαν στο νερό. Ήταν αρκετά αντιδραστικός, κξαι δεν ήθελε να σωθεί». «Μας έλεγε “μην πλησιάζετε, θα σας πάρω μαζί μου”. Αλλά εμείς με κόπο τον βγάλαμε γιατί είναι δύσκολο να σώσεις κάποιον όταν δεν θέλει να σωθεί και μάλιστα θέλει να τραβήξει κι εσένα μέσα» συνέχισε ο ανθυπαστυνόμος.

Αφού, τελικά, έφτασαν κοντά στο ντεκ τότε άλλοι συνάδελφοί τους έριξαν σκοινί «για να τον τραβήξουμε έξω» και τότε «διαπιστώσαμε ότι τα πόδια του ήταν δεμένα αλλά δώξα τω Θεώ σώθηκε».

«Του είπαμε πως ό,τι πρόβλημα και να έχεις αυτή δεν είναι λύση. Σήμερα υπάρχουν πολλές υπηρεσίες για να σε βοηθήσουν. Του είπαμε ότι κι εμείς μόλις σε βγάλουμε θα πάμε μαζί σου κάπου, δεν θα σε βγάλουμε και θα σε αφήσουμε, σίγουρα η λύση δεν είναι να αυτοκτονήσεις», κατέληξε.