Τον κώδωνα του κινδύνου λόγω του καύσωνα Κλέων που πλήττει από χθες, Πέμπτη (13/7) τη χώρα μας κρούει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Σήμερα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα» επεσήμανε νωρίτερα το πρωί και εστίασε στον κίνδυνο πυρκαγιάς που είναι ιδιαιτέρως αυξημένος.

Όπως τόνισε ο μετεωρολόγος του Open μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» με τον Μάνο Νιφλή και τη Χρύσα Φώσκολου «το φαινόμενο της ζέστης λειτουργεί αθροιστικά. Χτες ήταν μία αρκετά δύσκολη ημέρα αργά το μεσημέρι. Είχαμε ξεκινήσει βέβαια από δροσερές θερμοκρασίες. Σήμερα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα».

«Αυτό το ισχυρό θερμό κύμα θα κορυφώσει τη δράση του αύριο, Σάββατο»

«Ανεβαίνουν επίσης και οι ελάχιστες θερμοκρασίες. Αυτό το ισχυρό θερμό κύμα θα κορυφώσει τη δράση του αύριο, Σάββατο για πολλά γεωργικά διαμερίσματα της χώρας μας. Από αύριο το βραδάκι θα αρχίσει να εκτονώνεται αυτό το ισχυρό κύμα ζέστης» σημείωσε ο μετεωρόλογος.

«Ο υδράργυρος και σήμερα θα επιμένει σε πολύ υψηλές τιμές» ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Ο υδράργυρος στην Αττική θα ”φλερτάρει” με τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Στερεά Ελλάδα θα δούμε ακόμη και 43 βαθμούς. Αύριο θα είναι δύσκολη μέρα για τις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και πιο νότια. Αυξημένος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των πολύ έντονων μελτεμιών σε συνδυασμό με την ξηρασία» υπογράμμισε.