Μέσα καλοκαιριού και ακόμη να συνεννοηθείς με την παρέα για το πού θα περάσετε φέτος τις διακοπές σας;

Εντάξει, αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα για εμάς τους Έλληνες, γιατί όπως και να το κάνεις σαν λαός είμαστε κάπως αναβλητικοί και τα αφήνουμε όλα για την τελευταία στιγμή!

Μέχρι να συνεννοηθούμε όλοι για το πού θα πάμε, πώς θα πάμε και το πότε θα πάμε έχει φτάσει Αύγουστος!

Και αν τα περισσότερα πράγματα δέχονται μία κάποια αναβλητικότητα και επιδέχονται προσαρμογές αν αλλάξουν τα δεδομένα, υπάρχει ένας παράγοντας για το οποίο θα πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος διότι μπορεί να σου χαλάσει ολόκληρες τις διακοπές…

Κάπως έτσι έγινε και με τη δική μου παρέα μερικά καλοκαίρια πριν.

Ήταν αρχές καλοκαιριού, όταν για ακόμη μία χρονιά, αρχίσαμε να κάνουμε τις απαραίτητες συζητήσεις, προκειμένου να κανονίσουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές.

Δημιουργήσαμε λοιπόν μία ομαδική συζήτηση στο messenger όπου δηλώσαμε όλοι μας τις ημερομηνίες που μας βολεύουν. Ευτυχώς, καταφέραμε να βρούμε 5 μερούλες που μας εξυπηρετούσαν όλους. Οπότε το επόμενο βήμα ήταν να βρούμε τον προορισμό.

Ακούστηκαν πολλές απόψεις! Ο Τάκης ήθελε Κυκλάδες, ο Γιώργος Ιόνιο, και η Ελένη βουνό…

Φορτωμένο αμάξι για διακοπές

Με αυτά και με εκείνα και έπειτα από ατελείωτες συζητήσεις, μηνύματα και κάνα δύο μικρό-παρεξηγήσεις καταλήξαμε στην ιδέα να κάνουμε ένα roadtrip στην ηπειρωτική Ελλάδα, έτσι ώστε να επισκεφθούμε περιοχές όπως το Πήλιο που συνδυάζει την άγρια ομορφιά της ορεινής βλάστησης με τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Την Πιερία που διαθέτει σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, τη Χαλκιδική “που σαν αυτή δεν έχει…”, καθώς και άλλες γειτονικές περιοχές. Ήμασταν λίγο της λογικής “βλέποντας και κάνοντας”.

Το πιο σημαντικό σημείο σε αυτό το ταξίδι ήταν το αμάξι! Θα χρησιμοποιούσαμε το δικό μου καθώς έχει αρκετό χώρο για όλους μας και τα πράγματα μας. Οι οδηγοί θα ήμασταν τρεις για να εναλλασσόμαστε και να μην κουραζόμαστε.

Όλα ήταν έτοιμα ή σχεδόν έτοιμα… Θυμάστε αυτό για την ελληνική αναβλητικότητα; Ε κάπως έτσι και εγώ, είχα αφήσει για τις τελευταίες ημέρες να κάνω ένα γρήγορο τσεκ στο αυτοκίνητο. Έλα όμως που τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν και το ταξίδι μας ξεκίνησε νωρίτερα (πριν μπει το επίδομα των διακοπών) και τα έξοδα των διακοπών αυξήθηκαν με αποτέλεσμα να αναβάλλω τον έλεγχο και να μη γίνει ποτέ. Εξάλλου όπως όλοι έτσι και εγώ σκέφτηκα: “Σε εμάς θα τύχει;”.

Ε λοιπόν σε εμάς έτυχε!

Αμάξι πάνω σε γερανό

Ήμασταν στα μισά της διαδρομής όταν το αυτοκίνητο μας πρόδωσε! Αν και ακούστηκαν κάποιες γκρίνιες, ελπίζαμε ότι θα ήταν κάτι απλό που θα μπορούσε να επιλυθεί γρήγορα, ώστε να συνεχίσουμε τις διακοπές μας. Ο χρόνος όμως άρχισε να κυλάει και το θέμα να μην επιλύεται, οπότε η ταλαιπωρία γιγαντώθηκε, το ίδιο και οι γκρίνιες.

Για να μην τα πολυλογώ, αναγκαστήκαμε να περιμένουμε ώρες στη μέση του δρόμου κάτω από τον καυτό ήλιο, ενώ έπειτα μάθαμε ότι θα χρειαζόταν μέρες για να γίνει η αντικατάσταση του ανταλλακτικού που έπαθε βλάβη. Όπως καταλαβαίνετε το αρχικό μας πλάνο πήγε στράφι! Εν τέλει καταλήξαμε να παραθερίσουμε στην πιο κοντινή παραλιακή περιοχή, ενώ περιμέναμε να φτιαχτεί το αυτοκίνητο.

Φυσικά, οι ευθύνες έπεσαν σε μένα, που δεν έκανα το απαραίτητο σέρβις πριν φύγουμε. Όταν προσπάθησα να δικαιολογηθώ χρησιμοποιώντας ως λόγο τα έξοδα, τότε έμαθα ότι υπήρχε τρόπος να καλύψω όλες τις ανάγκες του αυτοκινήτου μου και να αποπληρώσω αργότερα σε δόσεις.

Πώς;

Με το wallet+ την πλατφόρμα της Hellas Direct που σου επιτρέπει να καλύψεις επισκευές στο αυτοκίνητό σου, σέρβις και αλλαγή ελαστικών, ώστε να μετακινείσαι με ασφάλεια και να είσαι σίγουρος ότι τίποτε δε θα σου χαλάσει τις διακοπές!

Για να μην την πατήσεις σαν και εμένα λοιπόν, χρησιμοποίησε το wallet+ και έχε το κεφάλι σου ήσυχο!

Καλές διακοπές!