Αναστάτωση προκλήθηκε σε δημοτικό σχολείο της Ξάνθης, καθώς εντοπίστηκαν υπολείμματα υδραργύρου, με αποτέλεσμα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση από πλευράς των αρμόδιων αρχών για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας.

Όπως αναφέρει το xanthinea.gr, στο σημείο έσπευσε η ΕΜΑΚ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και ο Δήμος Αβδήρων, ενώ για καθαρά προληπτικούς λόγους ορισμένοι μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο.

Η όλη επιχείρηση είναι σε πλήρη εξέλιξη και προς το παρόν δεν γεννάται ο παραμικρός λόγος ανησυχίας, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία για την ασφαλή διαχείριση και απομάκρυνση της μικρής ποσότητας υδραργύρου. Προληπτικά η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ εξετάζονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να βρέθηκε στο σημείο ο υδράργυρος.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος»

Ανακοίνωση με αφορμή τη μικρή ποσότητα υδραργύρου που εντοπίστηκε, εξέδωσε ο Κώστας Κουρτίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης.

Αναλυτικά ανέφερε:

«Κατά τις 12:30 το μεσημέρι υπήρξε ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για υπολείμματα υδραργύρου στις βρύσες του Προαυλίου χώρου στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Π. Κατραμίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλοι οι φορείς (ΠΥ Ξάνθης 9η ΕΜΑΚ Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ξάνθης, Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, Δήμο Ξάνθης, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Π.Ε. Ξάνθης και Αστυνομία Ξάνθης).

Η ποσότητα υδραργύρου απομακρύνθηκε άμεσα.

Για προληπτικούς λόγους τέσσερα (4) παιδιά και δύο (2) δασκάλες εξετάστηκαν στο Νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην υγεία τους. Αναμένουμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία πληροφορίες για το εάν κλείσει ή όχι το σχολείο.

Ο καθαρισμός θα ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ.

Δεν υπάρχει κάποιος δημόσιος κίνδυνος για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών ενώ ενημερώθηκε και η Αστυνομία Ξάνθης για τα περαιτέρω».