Πολλές είναι οι περιπτώσεις φοιτητών του πανεπιστημίου Θεσσαλίας που δεν μπορούν να πάρουν το πτυχίο τους γιατί χρωστάνε ένα ποσό στη φοιτητική εστία. Συγκεκριμένα, η τελειόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής, Έλλη Μάτιου κατήγγειλε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» πως δεν της δίνουν το πτυχίο της, γιατί δεν έχει να πληρώσει 270 ευρώ για τη φοιτητική μέριμνα.

Η εκπομπή προσπάθησε να επικοινωνήσει με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να δώσει την δική του απάντηση, ωστόσο, δεν υπήρξε ανταπόκριση. Αποστάλθηκε από το πανεπιστήμιο ένα δελτίο Τύπου, όπου αναφέρει μέσα σε λίγες γραμμές ότι το ζήτημα της φοιτήτριας λύθηκε και ότι θα πάρει κανονικά το πτυχίο της.

Η καταγγελία

«Βγαίνουν 150 ευρώ κάθε χρόνο για τα δίκλινα και 400 ευρώ για τα μονόκλινα δωμάτια. Αυτό το ποσό δεν είναι καθόλου μικρό εντέλει, γιατί εμείς κάθε χρόνο στις φοιτητικές εστίες περνάμε από αυστηρά κοινωνικοοικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια. Το κόστος αυτό είναι δυσβάσταχτο για πολλούς φοιτητές και τις οικογένειές τους. Υπήρχε ακόμη μία άλλη περίπτωση ενός συμφοιτητή μου κι άλλης μίας συναδέλφου. Εμείς οι φοιτητές έχουμε κάνει πολλές συνελεύσεις και έχουμε πάρει αποφάσεις κι είμαστε αντίθετοι με αυτόν τον εσωτερικό κανονισμό, καθώς δεν θέλουμε οι σπουδές μας να είναι εμπόρευμα» είχε πει η φοιτήτρια.

Και τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι άδικο ένα χαράτσι να είναι προϋπόθεση για να μπορεί ένας φτωχός φοιτητής να πάρει το πτυχίο του».

Στην συνέχεια η κοπέλα παρουσίασε με φωτογραφίες την κατάσταση των φοιτητικών εστιών που είναι δωμάτια γεμάτα υγρασία και μούχλα, με αποτέλεσμα η ίδια να πάθει βρογχίτιδα.

Μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας της φοιτήτριας νοσηλευτικής πολλοί ήταν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που επικοινώνησαν κι ανέφεραν ότι είναι στην ίδια κατάσταση. Συγκεκριμένα, υπάρχουν περιπτώσεις σπουδαστών που χρωστάνε από 600 έως 1.000 ευρώ για να μένουν σε φοιτητικές εστίες που τα δωμάτια είναι γεμάτα μούχλα.