Είκοσι έξι άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί πως έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της σύγκρουσης επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ χθες Τρίτη (28/2) και άλλοι 85 είναι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική.

Όπως είπε ο εκπρόσωπου Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους μεταφέρθηκαν με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, πτώματα μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και διάσωσης συνεχίζεται από τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Επιχειρούν 150 πυροσβέστες και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με 40 ασθενοφόρα.

Στο έργο τους συνδράμουν 32 αστυνομικοί με 15 περιπολικά.

Παράλληλα, έχουν σπεύσει επιτόπου γερανοφόρα οχήματα. Επίσης, γερανοφόρα οχήματα και μηχανουργοί από την Αθήνα έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα προς τα Τέμπη για να επιχειρήσουν στα συντρίμμια επιβατικής αμαξοστοιχίας που εκτροχιάστηκε στον Ευαγγελισμό έπειτα από σύγκρουση με εμπορευματική.

Πυροσβέστες και διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες στα συντρίμμια των βαγονιών για να εντοπίσουν εάν υπάρχουν άλλοι εγκλωβισμένοι επιβάτες.