Δεν έχουν τέλος οι καθημερινές αναρτήσεις των μετεωρολόγων για το ψυχρό μέτωπο που αναμένεται στη χώρα μας από την Παρασκευή. Θα χιονίσει τελικά; Οι εκτιμήσεις είναι πολλές και ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς ζωγράφισε δράκους στα σύννεφα στο Twitter, θέλοντας να σχολιάσει την κόντρα των μετεωρολόγων για την παρουσία χιονιού στην Αττική.

«ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ #ΠΑΡΕΙΔΩΛΙΑ
Οι #δράκοι στην Ευρώπη σχετίζονται με τα στοιχεία της φωτιάς και στην #Κορέα με τα στοιχεία του #νερού και της #φύσης. Πιστεύεται ότι προκαλούν τα #σύννεφα και την #βροχή. Στην Ελλάδα υπάρχουν “δράκοι” που φέρνουν χιόνι; Καλό μήνα!» έγραψε.

Σημειώνουμε ότι παρειδωλία ονομάζεται το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο.

Πριν λίγο ο Γιάννης Καλλιάνος, με νέα ανάρτησή του στο Facebook, επιχειρεί να βάλει ένα τέλος στις αντιφατικές προβλέψεις επισημαίνοντας ότι «δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ μετεωρολόγων, όλοι πάνω κάτω λέμε τα ίδια. Προτιμώ να δαμάζω εγώ τον καιρό, όχι να με δαμάζει αυτός».

Και συνεχίζει, μεταξύ άλλων: «Άρα, στην ερώτηση σας, εάν θα δούμε χιόνι στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Μέχρι και το Σάββατο, ΟΧΙ !! […] Από την Κυριακή 5 Φλεβάρη και στη συνέχεια, κάτι αχνοφαίνεται στον ορίζοντα». Η κατάσταση, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα ξεκαθαρίσει αύριο ή το πολύ μεθαύριο.

ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΔΑΜΑΖΩ ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΟΧΙ ΝΑ ΜΕ ΔΑΜΑΖΕΙ ΑΥΤΟΣ* Πριν ξεκινήσω θα πω ότι δεν υπάρχει καμία κόντρα μεταξύ…

Posted by Γιάννης Καλλιάνος – Giannis Kallianos on Wednesday, February 1, 2023

Νωρίτερα το πρωί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόβλεψή του αναφέρθηκε στην πιθανότητα χιονιού στην Αττική. Όπως είπε από το απόγευμα της Παρασκευής και κυρίως μέσα στο Σαββατοκύριακο έρχεται ψυχρό μέτωπο που θα επιδεινώσει τον καιρό, από το ύψος της Χαλκιδικής και πιο νότια και από την Πίνδο και πιο ανατολικά. Στην Αττική χιόνια στα βόρεια προάστια προς το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη. «Δεν αποκλείεται να δούμε γύρω από το λεκανοπέδιο κάποιες επιθέσεις των χιονοκυμάτων. Ανοίγεται ένα δύσκολο και επικίνδυνο διάστημα» είπε χαρακτηριστικά.

Η μετεωρολόγος του Mega, Χριστίνα Ρήγου, μετά την ανάρτησή της που εφιστούσε την προσοχή σε άρθρα με εντυπωσιακούς τίτλους, ήρθε με νέα ανάρτηση στο Facebook να ρίξει τους τόνους.

«Για να ξεκαθαρίσω σε περίπτωση που δεν έγινα κατανοητή στο προηγούμενο post.. Όλοι οι μετεωρολόγοι συμφωνούμε ότι δεν υφίσταται πρόγνωση χιονόπτωσης για 7-8 μέρες μετά!!!
Χωρίς αιχμές, χωρίς καρφιά στους συναδέλφους μου!!!! Καλη βδομάδα!!!»

Για να ξεκαθαρίσω σε περίπτωση που δεν έγινα κατανοητή στο προηγούμενο post..Ολοι οι μετεωρολόγοι συμφωνούμε ότι δεν…

Posted by Xristina Rigou on Sunday, January 29, 2023

Από την πλευρά του ο Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 χθες (31/1) σημείωσε πως τα μόνα φαινόμενα που θα υπάρχουν κατά τόπους μέχρι και την Κυριακή (5/2) θα είναι στα ορεινά της βόρειας και κεντροδυτικής χώρας, με μπόρες χιονιού, αλλά και κάποιες βροχές στα νησιά του Αιγαίου. Ίσως, μάλιστα, όπως είπε, να υπάρξουν κάποια σύννεφα σε Εύβοια και Αττική που θα φέρουν χιονόνερο πρόσκαιρα, ωστόσο από την επόμενη εβδομάδα η κατάσταση του καιρού φαίνεται να αλλάζει.