Σοκ προκαλεί ο άγριος ξυλοδαρμός ενός μαθητή στο ΕΠΑΛ Λουτρακίου, που τον έστειλε στο νοσοκομείο με σοβαρά κατάγματα στην κάτω γνάθο. Ειδικότερα, ο 16χρονος μαθητής της Β λυκείου νοσηλεύεται στο ΚΑΤ από τη Δευτέρα, όταν και σημειώθηκε το περιστατικό του ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με το www.loutrakiblog.gr, ένας 22χρονος εξωσχολικός έπιασε την κουβέντα με τον 16χρονο μαθητή, του απέσπασε την προσοχή και στη συνέχεια ένας ανήλικος μαθητής του διπλανού σχολείου, του επιτέθηκε πισώπλατα μπουνιές και κλωτσιές.

Το περιστατικό συνέβη εν ώρα διαλείμματος και ενώ ο μαθητής κατευθυνόταν από το 2ο ΕΠΑΛ στο 1ο γιατί είχε μάθημα στα εργαστήρια.

Μετά την επίθεση, ο 16χρονος, σύμφωνα πάντα με το τοπικό σάιτ, κείτονταν αιμόφυρτος στο προαύλιο. Οι γονείς καταγγέλλουν την παντελή αδιαφορία των διδασκόντων καθηγητών, οι οποίοι δεν τους ενημέρωσαν καν, δεν περιέθαλψαν το παιδί, δεν του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, δεν τον μετέφεραν σε νοσοκομείο, δεν τιμώρησαν τον άλλο μαθητή για τον ξυλοδαρμό ούτε ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία ενός εξωσχολικού στο σχολείο τους.

Η μητέρα του 16χρονου πληροφορήθηκε για το γεγονός από το ίδιο το παιδί, τηλεφώνησε στο σχολείο να πληροφορηθεί τι συμβαίνει και της απάντησαν να ξαναπάρει αργότερα, όπως καταγγέλλει. Ο πατέρας του θύματος, έσπευσε στο σχολείο, είδε το παιδί του αιμόφυρτο να πονά και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Οι γιατροί παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο μαθητή, αλλά μετά από διαγνωστικό και ακτινολογικό έλεγχο, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά στο ΚΑΤ των Αθηνών.

Ο μαθητής αναμένεται αύριο, 19 Ιανουαρίου, να χειρουργηθεί και να τοποθετηθούν λάμες στη γνάθο του για να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε από τον ξυλοδαρμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μαθητής που χτύπησε τον 16χρονος είχε σχέση με μια κοπέλα και ζήλεψε.

Τι λένε ο διευθυντής και οι καθηγητές

Ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ δήλωσε στο Loutrakiblog.gr ότι το περιστατικό έγινε έξω από τον προαύλιο χώρο, πράγματι σημειώθηκε το περιστατικό, ενημερώθηκαν όπως είπε οι γονείς, οι οποίοι τους παρέλαβαν τα παιδιά τους από το σχολείο και δεν θέλησε να προβεί σε άλλες δηλώσεις.

Η διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ δήλωσε στο τοπικό σάιτ ότι δεν γνωρίζει για το περιστατικό ούτε και μπορεί να κάνει δηλώσεις.