Με πτώση της θερμοκρασίας ξεκινάει η νέα εβδομάδα. Προσοχή χρειάζονται οι θυελλώδεις βοριάδες, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, οι οποίοι υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Συννεφιές στα ανατολικά και βόρεια της χώρας, οι οποίες θα συνοδεύονται από βροχές. Βροχές και στα βόρεια της Κρήτης. Λίγα χιόνια θα έχουμε στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 10-12 βαθμούς, στα νότια 14-17 βαθμούς.

Στην Αττική πρόσκαιρες βροχές στα ανατολικά και βόρεια τμήματα, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν προβλήματα. Οι βοριάδες στα 8-9 μποφόρ, ιδίως στο στενό του Καφηρέα και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-15 βαθμούς, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα στα βόρεια. Στη Θεσσαλονίκη πτώση της θερμοκρασίας, άνεμοι ισχυροί και το θερμόμετρο στους 10-12 βαθμούς.

Από την Πέμπτη 22/12 και όσο πηγαίνουμε προς τα Χριστούγεννα η πολική αέρια μάζα υποχωρεί και δίνει τη θέση της σε πιο θερμές αέριες μάζες. Το Σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και τη Δευτέρα σε πολλές η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 17-18 βαθμούς.