Δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή ο ένας από τους δύο επιβάτες του μονοκινητήριου αεροσκάφους που κατέπεσε, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στη θάλασσα, ανοιχτά της περιοχής του Κακού Όρους στην Κρήτη και βυθίστηκε.

Πρόκειται για έναν άνδρα 68 ετών από τη Νότια Αφρική που άφησε την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες που έκαναν άνδρες του Λιμενικού και διασώστες του ΕΚΑΒ, πάνω στο σκάφος του λιμεναρχείου Ηρακλείου όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Ο 26χρονος από την Ινδονησία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το μικρό αεροσκάφος που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, με προορισμό την Αίγυπτο, εξέπεμψε mayday στις 9:55 το πρωί. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι τοπικές αρχές και έσπευσαν στο σημείο περιπολικό του Λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη για την παροχή βοήθειας των δύο επιβαινόντων, οι οποίοι ανασύρθηκαν από τη θάλασσα.

Το αεροσκάφος που έπεσε, με επιβάτες δύο αλλοδαπούς, σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, Γιώργο Πλιάκα, ήταν εταιρείας Ινδονησίας, είχε προέλθει από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου και επόμενος σταθμός του θα ήταν η Ουργκάντα της Αιγύπτου. Μαζί με το μονοκινητήριο που έπεσε απογειώθηκε ένα ακόμη ανάλογο αεροσκάφος, με το οποίο έκαναν μαζί το ταξίδι. Το δεύτερο επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου.