Στην απεργία των εργαζομένων του τομέα καθαριότητας αλλά και στον στολισμό της Θεσσαλονίκης τα Χριστούγεννα αναφέρθηκε ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «βάλαμε ως στόχο η πόλη να είναι λαμπερή και φωτεινή την περίοδο των εορτών, η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να μην στολιστεί, να μην δώσουμε χαρά στους επισκέπτες». Πρόσθεσε δε ότι το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου, με μία μεγάλη συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ θα ακολουθήσουν πολλά events σε διάφορα σημεία της πόλης. Υπογράμμισε μάλιστα ότι ο φωτισμός που επελέγη είναι led, που σημαίνει πως το ενεργειακό κόστος θα είναι μειωμένο κατά 58% σε σχέση με πέρυσι, και θα σβήνει στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Αναφερόμενος στην απεργία των εργαζομένων του τομέα καθαριότητας του δήμου, ο κ. Ζέρβας σημείωσε πως «το εορταστικό κλίμα της χαράς, της άνθησης και των επενδύσεων, κάποιοι προσπάθησαν να το χαλάσουν. Κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα μπάχαλο στην πόλη. Όλα τα αιτήματα των εργαζομένων έχουν λυθεί. Εγώ προσωπικά, έχω δεσμευτεί στους εργαζόμενους για κάποια χρήματα που αφορούσαν μέσα ατομικής προστασίας παλαιότερων ετών, ενώ όσοι εργαστούν τις γιορτές και τις Κυριακές θα αμειφθούν, όπως προβλέπει ο νόμος, κανονικά».