Να αποτεφρωθεί όταν πεθάνει ήταν η επιθυμία της Μάρθας Καραγιάννη. Σύμφωνα όμως με όσα εξήγησε στον Alpha ο φίλος της ηθοποιού και ψυχολόγος, Δημήτρης Σούρας, αυτό δεν μπορεί να γίνει αν το χαρτί δεν υπογραφεί από συγγενή πρώτου βαθμού.

«Έχω μπροστά μου ένα χαρτί της Μάρθας που ζητά να μην ταφεί αλλά να καεί. Αυτό το χαρτί το άφησε στην κυρία Ντούμα με την υπογραφή μας. Πήγαμε τότε σε μια δικηγόρο και μας είπε ότι ισχύει. Πήραμε το χαρτί για την αποτέφρωση στο ληξιαρχείο και μας είπαν ότι βάσει νόμου αν το χαρτί δεν υπογραφεί από συγγενή 1ου βαθμού, δεν ισχύει. Οπότε απ’ ό,τι καταλαβαίνετε η Μάρθα δεν έχει κανένα συγγενή. Ο μόνος κοντινός της είναι η Ντόρα», είπε χαρακτηριστικά.

Η Ντόρα Δούμα, μιλώντας στον Alpha, ανέφερε: «Πρέπει να σεβαστούν την επιθυμία της. Δεν μπορώ να μην πραγματοποιήσω την τελευταία επιθυμία της Μάρθας».

«Το γραφείο τελετών έπρεπε να πάρει μια υπεύθυνη δήλωση από την ανιψιά της Μάρθας Καραγιάννη και όχι από την Ντόρα Δούμα γιατί δεν έχει συγγενική σχέση μαζί της. Η ανιψιά της θα υπογράψει αυτή» είπε ο κ. Αντώνης Αλακιώτης, πρόεδρος αποτεφρωτηρίου Ριτσώνας.

«Όταν πήγαμε στο ληξιαρχείο ήταν κατηγορηματική ότι πρέπει να είναι 1ου ή 2ου βαθμού. Τρέχουμε από το πρωί για το αυτονόητο;» είπε ο κ. Σούρας.