Τριήμερο έντονης ζέστης έρχεται από αύριο (15/9) στην Ελλάδα, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει σε καλοκαιρινά επίπεδα, όμως σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από την Κυριακή (18/9) θα έχουμε την αρχή για την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σταδιακά σε ολόκληρη τη χώρα.

Στην αρχή του δελτίου καιρού της ΕΡΤ ο Σάκης Αρναούτογλου παρουσίασε τις ελάχιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν στην Ελλάδα σήμερα το πρωί. Οι 3,7 βαθμούς στη Βωβούσα Ιωαννίνων και οι 29,9 βαθμοί στο Καστελόριζο είναι τα δύο θερμοκρασιακά… άκρα.

Όσο για τη ζέστη που έρχεται απο αύριο, στις ηπειρωτικές περιοχές οι οποίες θα βρίσκονται μακριά από τα θάλασσα θα δούμε θερμοκρασίες αρχικά έως 35 βαθμούς, ενώ την Παρασκευής και ιδιαίτερα το Σάββατο ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει ακόμη και τοπικά στους 38 βαθμούς.

Ωστόσο το Σάββατο περιοχές της δυτικής Ελλάδα, αλλά και τα νησιά στο βόρειο Ιόνιο θα δουν καταιγίδές, με την Κυριακή τα φαινόμενα να γίνονται τοπικά πιο έντονα αυτή τη φορά σε όλη τη δυτική Ελλάδα.

Παράλληλα, σκόνη και θολούρα θα έχουν αρκετές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια το Σάββατο.

Όσο για την ψυχρή κατεβασιά, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και στη νότια Ελλάδα. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο Σάκης Αρναούτογλου από τα 37άρια και 38άρια θα πέσουμε στους 22-25 βαθμούς.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού