Σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου για τον βιασμό. «Δεν κάθεται μια γυναίκα και να βιάζεται χωρίς να το θέλει. Μην τρελαθούμε τώρα. Ε, ε μη τρελαθούμε», ανέφερε στον ΣΚΑΪ, προκαλώντας αντιδράσεις τόσο του πολιτικού κόσμου όσο και σχολιαστών στα social media.

To hashtag #βιασμός βρέθηκε γρήγορα στα πρώτα tends στο Twitter, με τα σχόλια να πέφτουν βροχή και πολλούς χρήστες να στρέφουν τα βέλη τους κατά του μητροπολίτη.

«Μετά από τους γιατρούς που τάσσονται κατά των εμβολιασμών, τώρα έχουμε και τους παπάδες που ισχυρίζονται πως δεν μπορεί να καταστεί έγκυος μια γυναίκα από βιασμό. Στη χώρα πλέον δεν υπάρχει καμία σωτηρία! Καμία!», αναφέρει χαρακτηριστικά ένα σχόλιο.

«Ανατριχιάζω ακούγοντας τις δηλώσεις και σκεπτόμενη πως ένας ιερέας μένει ακόμα στη θέση του μετά από αυτές. Και φυσικά, ο μισθός θα μπει κανονικά,… από εμας.. Η λέξη ντροπή, ειναι λίγη», γράφει κάποιος άλλος.

«Κυρίες μου!!!!! ΕΣΕΙΣ που κάθεστε και ακούτε με σεβασμό και ευγένεια, ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ από το πάνελ, ΦΩΝΑΞΤΕ να κοπεί η σύνδεση. Δυστυχώς, θέλει τέτοιες αντιδράσεις η κοινωνία. Δεν είναι αυτό η Εκκλησία, δεν είναι αυτό ο Θεός», σημειώνει ένας ακόμη σχολιαστής.