Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Πεντέλη το απόγευμα της Τρίτης (19/07) μαίνεται με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες. Το βράδυ της Τρίτης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος όπου τονίστηκε πως οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας ενισχύονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 420 πυροσβέστες, με 18 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 85 οχήματα. Στο πεδίο επιχειρούνκαι οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Ταυτόχρονα, η Περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου, ενώ ισχυρές παραμένουν οι δυνάμεις που επιχειρούν από εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος και τις εθελοντικές ομάδες της Πολιτικής Προστασίας.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει διαθέσει την ειδική ομάδα Δευκαλίων με 22 στελέχη και η Ελληνική Αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή και συγκεκριμένα 282 αστυνομικούς με 90 οχήματα με στόχο την ασφαλή διέλευση των κατοίκων από τις οδούς και την προστασία των κατοικιών.

Περισσότεροι από 200 αστυνομικοί συνδράμουν στην πυρκαγιά στην Πεντέλη

Στην #πυρκαγιά στην #Πεντέλη, έχουν διατεθεί και συνδράμουν στο έργο του Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας περισσότεροι από 200 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της #ΓΑΔΑ, ενώ από τις βραδινές ώρες θα διατεθούν επιπρόσθετα 29 περιπολίες ασφαλείας με 82 αστυνομικούς για την παροχή κάθε αναγκαίας συνδρομής και την προστασία των περιουσιών στην περιοχές που πραγματοποιήθηκε προληπτική απομάκρυνση κατοίκων.

Posted by Ελληνική Αστυνομία on Tuesday, July 19, 2022

Καμία κλήση στο ΕΚΑΒ

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, το κέντρο επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ δεν έχει δεχθεί καμία κλήση για τραυματισμούς ή αναπνευστικά προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς.

Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της περιοχής και το ΕΚΑΒ έχουν τεθεί προληπτικά σε μέγιστη ετοιμότητα. Στο ίδρυμα Μητέρα έχουν προληπτικά μεταφερθεί, 35 παιδιά από το Νοσοκομείο Νταου Πεντέλης, ενώ 36 παιδιά έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία Παίδων Αγία Σοφία και Αγλαΐα Κυριακού από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής έχουν προληπτικά τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα.