Τη θερμοκρασία στην Ελλάδα το επόμενο 10ήμερο «με μια μόνο ματιά» παρουσιάζει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, σε έναν πίνακα που ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook.

Όπως διευκρινίζει, οι θερμοκρασίες αφορούν τη μέση μέγιστη θερμοκρασία για τα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδας. Σε κλειστές πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα, στα δυτικά πεδινά, αλλά και στο κέντρο μεγάλων πόλεων υπολογίστε και 1-2 βαθμού υψηλότερη τη θερμοκρασία.

Στα ορεινά, παράκτια, νησιά Αιγαίου, Κρήτη υπολογίστε 3-5 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία.

Από την Πέμπτη 14/7 θα έχουμε κίνηση θερμών αέριων μαζών με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει περαιτέρω αν και ακόμα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκηδεν υπάρχουν ενδείξεις για καύσωνα.

Ο Σάκης Αρναούτογλου με μήνυμά του στο Facebook το μεσημέρι της Κυριακής (10/7) προειδοποίησε για επικίνδυνο κύμα καύσωνα που θα επηρεάσει την Ευρώπη στα τέλη της εβδομάδας και το οποίο αναμένεται να έρθει και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή του καιρού της ΕΡΤ, είναι πιθανό να καταρριφθούν ρεκόρ ζέστης στην Ευρώπη, ενώ τα… πλοκάμια του καύσωνα αναμένεται να «ακουμπήσουν» την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του τρίτου 10ημέρου του Ιουλίου.