Η φωτιά στο Πόρτο Γερμενό συνεχίζει να είναι σε εξέλιξη, όμως παρουσιάζει βελτίωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες σε πολλές περιοχές στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχουν ξεσπάσει 65 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, με βάση την επίσημη ενημέρωση

Επίσης, μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση. Ακόμη, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς παρέχει ο ελληνικός στρατός, εθελοντές, η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας στις 3 παρα 10 το μεσημέρι επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και ένα μέρος της πυρκαγιάς έχει ελεγχθεί, αλλά το φαινόμενο παραμένει σε εξέλιξη χωρίς όμως να απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή.

Ακόμη, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη 1 το μεσημέρι επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι Αττικής, η οποία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου, αντιμετωπίστηκε μέσα σε 20 λεπτά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς αύριο για τρεις περιφέρειες

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022, για τρεις περιφέρειες της χώρας σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)

Επιπλέον η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

1.Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.

2.Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

3.Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το Π. Σ καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια , να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.