Το μήνυμα ότι χρειάζεται «προσοχή κι όχι φόβος» τόσο για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού όσο και για την ευλογιά των πιθήκων έστειλε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Johns Hopkins, Παναγής Γαλιατσάτος, στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

«Μέχρι αυτή τη στιγμή, με τις παραλλαγές της Όμικρον έχουμε δει ότι δε σε στέλνουν στο νοσοκομείο, αν και έχουμε πολλά κρούσματα. Έχει γίνει πιο αδύναμη η μετάλλαξη. Υπάρχει ο φόβος το φθινόπωρο να είμαστε λίγο χειρότερα, αλλά έχουμε τα φάρμακα, έχουμε και τα εμβόλια. Δε χρειάζεται φόβος, μόνο προσοχή», είπε αρχικά για τον κορονοϊό και συνέχισε:

«Δε νομίζω ότι θα φύγει ποτέ, πρέπει να βρούμε τρόπο να ζει μαζί μας, να τον κρατάμε αδύναμο με τα εργαλεία που έχουμε. Στο μέλλον θα έχουμε τα εμβόλια για τον κορονοϊό, αλλά φαίνεται πως θα τα κάνουν συγκεκριμένες ομάδες, επαγγελματικές ή ηλικιακές.

Για την τέταρτη δόση, άνθρωποι που είναι καλά στην υγεία τους, μπορούν να περιμένουν το φθινόπωρο».

Σχολιάζοντας την ευλογιά των πιθήκων, έπειτα από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα, ανέφερε τα εξής: «Για την ευλογιά των πιθήκων χρειάζεται προσοχή και όχι φόβος. Έχουμε θεραπείες για αυτή. Έχουμε εμβόλια και φάρμακα που λειτουργούν. Δεν έχουμε φόβο, δε θα γίνει πανδημία».