Στους δρόμους κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας βγήκαν ξανά την Τετάρτη (1/6) οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα έριξαν κόκκινη μπογιά μέσα στο σιντριβάνι στην πλατεία Χημείου για να καταγγείλουν την επίθεση σε βάρος του 20χρονου φοιτητή των ΤΕΦΑΑ.

Φοιτητές από το σχήμα των ΕΑΑΚ πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην Πλατεία Χημείου ρίχνοντας κόκκινη μπογιά μέσα στο συντριβάνι που βρίσκεται εκεί και έγραψαν συνθήματα υπέρ του συμφοιτητή τους που τραυματίστηκε σε πρόσφατα επεισόδια μέσα στο campus, στη διάρκεια διαμαρτυρίας για την παρουσία της αστυνομίας.

Να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4777/21 και ιδιαίτερα οι διατάξεις που αφορούν την εγκατάσταση των Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων στα ΑΕΙ ζητούν φοιτητές που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν την Πανσπουδαστική, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων προανήγγειλαν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους με αφορμή και το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας που βρίσκεται σε διαβούλευση.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο για την πανεπιστημιακή αστυνομία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο, την πανεπιστημιακή αστυνομία και την παρουσία της αστυνομίας στο ΑΠΘ διοργανώνουν αύριο Πέμπτη, 2 Ιουνίου, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στις 12:00 στα Προπύλαια.

Στην ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι κάνουν λόγο για ένα νόμο που, μεταξύ άλλων, «απαξιώνει τα πτυχία, υπονομεύει τους Φοιτητικούς Συλλόγους, ενώ διαμορφώνει για τα Ιδρύματα ένα μοντέλο διοίκησης με manager-επιτηρητές της επιχειρηματικής λειτουργίας που σημαίνει περαιτέρω εμπορευματοποίηση της έρευνας, άνοδο του κόστους σπουδών, υποβάθμιση της δωρεάν φοιτητικής μέριμνας».

Συλλαλητήριο και συναυλία διοργανώνουν και οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης την ίδια μέρα στις 19.00 στην Καμάρα.

Δείτε φωτογραφίες από το κόκκινο συντριβάνι

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: voria.gr