Τη δυνατότητα τετραήμερης εργασίας για το σύνολο του προσωπικού της στην Ελλάδα τον μήνα Αύγουστο, αποφάσισε η Grant Thornton. Η εταιρεία με αυτόν τον τρόπο δίνει τέσσερις επιπλέον ημέρες άδειας στους εργαζόμενους έτσι ώστε όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή της «να περάσουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα».

Η καθιέρωση της τετραήμερης εργασίας είναι μία μόνο από τις δράσεις που υλοποιεί η εταιρεία τα τελευταία χρόνια όπως οι «Early Leave Days» δηλαδή οι συγκεκριμένες ημέρες του έτους κατά τις οποίες το προσωπικό αποχωρεί νωρίτερα από την εργασία του.

«Επιδιώκοντας να αναπτύσσουμε ουσιαστικές σχέσεις με τους ανθρώπους μας, οι οποίες βασίζονται στην εμπιστοσύνη και στη συμπεριληπτική κουλτούρα, διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και ακούμε τις απόψεις και ιδέες των ανθρώπων μας, δημιουργώντας μαζί το εργασιακό περιβάλλον της επόμενης ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο, αναγνωρίζουμε όσα έχουν πραγματική αξία για τους ίδιους και μεριμνούμε ώστε να τους προσφέρουμε μία μοναδική εμπειρία, σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

«Θα συμβάλει στην καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής»

Ο διευθύνοντας σύμβολος της Grant Thornton, Βασίλης Καζάς υπογραμμίζει πως πρόκειται για μία κίνηση που αναμένεται να συμβάλει στην καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η εν λόγω απόφαση εξηγεί πως έρχεται παράλληλα με τις σημαντικές αναβαθμίσεις στη μισθολογική πολιτική και τα προνόμια που παρέχει η εταιρεία σε όλες τις βαθμίδες του προσωπικού.

«Επιθυμώντας να ευχαριστήσουμε τα στελέχη μας για την στήριξη και τη δέσμευσή τους, μέσα σε μία ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη περίοδο για όλους, ανακοινώνουμε την υιοθέτηση της τετραήμερης εργασίας για τον Αύγουστο, μίας πρωτοβουλίας που θα συμβάλλει στην καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για εμάς το “Go Beyond” δεν είναι απλά μία υπόσχεση, αλλά ένα όραμα που μετουσιώνεται σε δράσεις και πράξεις», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Η ανακοίνωση της εταιρείας: «Η Grant Thornton, όπως ανακοίνωσε επίσημα προχωρά στην καθιέρωση τετραήμερης εργασίας για τον μήνα Αύγουστο, δίνοντας τέσσερις επιπλέον ημέρες άδειας, προκειμένου να αφιερώσουν οι άνθρωποι της εταιρείας περισσότερο ελεύθερο χρόνο στα αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς σε κάθε περίπτωση να επηρεάζεται το ωράριο εργασίας τους ή οι μισθολογικές τους απολαβές.

Μέσω της πρωτοβουλία αυτής, η Grant Thornton επιθυμεί να ευχαριστήσει τα στελέχη της για την στήριξη τους και τη δέσμευσή τους, μέσα σε μία ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη περίοδο για όλους. Η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλλει στην καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Η Grant Thornton στην Ελλάδα, μέσα από την υπόσχεση-ορόσημο «Go Beyond. Move forward together», πραγματοποιεί αποφασιστικά βήματα προς τη νέα εποχή, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του σήμερα και τις απαιτήσεις του αύριο».

«Πρόβα τζενεράλε»

«Είναι η πρόβα τζενεράλε του πρόσφατου νόμου Χατζηδάκη που μπορεί κάποιος εργοδότης να ζητάει από το προσωπικό του να δουλεύει πέρα από το 8ωρο, να δουλεύει 9ωρο και 10ωρο και ενώ οι δύο παραπάνω ώρες να συμψηφίζονται, να μην πληρώνονται υπερωριακά και να δίνονται σε άλλη περίοδο του έτους», ανέφερε σε δηλώσεις του ο καθηγητής εργατικού δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος.  

«Ο εργοδότης θα το ζητάει, αλλά θα πρέπει να συναινεί κατά τον νόμο και ο εργαζόμενος», σύμφωνα με τον ίδιο.

Η Grant Thornton, όπως ανακοίνωσε επίσημα προχωρά στην καθιέρωση τετραήμερης εργασίας για τον μήνα Αύγουστο, δίνοντας τέσσερις επιπλέον ημέρες άδειας, προκειμένου να αφιερώσουν οι άνθρωποι της εταιρείας περισσότερο ελεύθερο χρόνο στα αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς σε κάθε περίπτωση να επηρεάζεται το ωράριο εργασίας τους ή οι μισθολογικές τους απολαβές.

Μέσω της πρωτοβουλία αυτής, η Grant Thornton επιθυμεί να ευχαριστήσει τα στελέχη της για την στήριξη τους και τη δέσμευσή τους, μέσα σε μία ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη περίοδο για όλους. Η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλλει στην καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Η Grant Thornton στην Ελλάδα, μέσα από την υπόσχεση-ορόσημο «Go Beyond. Move forward together», πραγματοποιεί αποφασιστικά βήματα προς τη νέα εποχή, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες του σήμερα και τις απαιτήσεις του αύριο.