Στη θλίψη έχουν βυθιστεί συγγενείς, γνωστοί και φίλοι του Αντώνη Συκάρη, του έμπειρου ορειβάτη που πέθανε κατά την τελευταία του περιπέτεια στα Ιμαλάια. Ο Φώτης Θεοχάρης, φίλος του Αντώνη Συκάρη, μίλησε στην ΕΡΤ για την απώλεια του ορειβάτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από το όρος Νταουλαγκίρι στα Ιμαλάια.

«Ήταν ένας ορειβάτης ο οποίος με το που τελείωνε μια ανάβαση, ετοίμαζε την επόμενη» λέει. «Μάλλον υπέστη πνευμονικό οίδημα από τη νόσο του υψομέτρου. Η κούραση και η έλλειψη οξυγόνου είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατό του κοντά στην κατασκήνωση 3» τονίζει ο κ. Θεοχάρης, λέγοντας ότι ο Αντώνης Συκάρης είναι «ο τρίτος Έλληνας που πεθαίνει σε αυτά τα βουνά».

Αντώνης Συκάρης: Η τελευταία σφιχτή αγκαλιά με την εγγονή του πριν φύγει για το Νεπάλ

Συγκίνηση προκαλεί η τελευταία ανάρτηση του ορειβάτη Αντώνη Συκάρη που ποζάρει έχοντας στην αγκαλιά του την ούτε δύο ετών εγγονή του λίγο πριν φύγει για το ταξίδι του στο Νεπάλ. Σε ένα μακροσκελές post στο Instagram ο 60χρονος μιλάει για τη μεγάλη του αγάπη την Ίριδα.

Στις 24 Μαρτίου ο Αντώνης Συκάρης είχε γράψει στο Instagram πως η μικρή Ίριδα τον αποκαλεί «Πααα» επειδή δεν μπορεί ακόμη Παππού και πως η αγαπημένη της λέξη είναι το «Νοοοο» δηλαδή το «βουνό».

Παράλληλα ο 60χρονος ορειβάτης στην ίδια δημοσίευση τόνιζε πως συνεχώς περνούν από το μυαλό του τα λόγια ενός γνωστού του που συχνά του έλεγε: «Φτάνει πια… ο Θεός στα έδωσε όλα, γιατί ρισκάρεις την ζωή σου γιατί τα αφήνεις όλα πίσω;».