Σε ρυθμούς Χόλιγουντ έχει μπει από σήμερα, Τρίτη (15/3) και επίσημα η Θεσσαλονίκη καθώς ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας «The Bricklayer» μεταμορφώνοντας τα στενά του κέντρου σε… πλατό.

Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία της παραγωγής βγήκαν στους δρόμους και διαμόρφωσαν αναλόγως οδούς Αγίου Μηνά και Εδέσσης, ώστε να αποτελέσουν σκηνικά του κινηματογραφικού γυρίσματος.

Η πλατεία Εμπορίου επί της οδού Αγίου Μηνά, σύμφωνα με το grtimes.gr μετατράπηκε σε αγορά, με διάφορα τραπέζια, πάγκους με παλιά αντικείμενα, μια μηχανή ποπ κορν, ενώ λίγο πιο κάτω στην οδό Εδέσσης στήθηκε για τις ανάγκες των γυρισμάτων ένας θάλαμος.

Από σήμερα στις 17:00 θα είναι σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που απαγορεύουν την στάθμευση και την διέλευση από τις οδούς, Ίωνος Δραγούμη, Αγίου Μηνά, Εδέσσης, Κατούνη και Ολυμπίου Διαμαντή, ενώ η παραγωγή έχει προειδοποιήσει με ανακοίνωση τους διερχόμενους ότι θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα.


Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν στα στούντιο της Millennium, στη Θέρμη, αλλά και σε όλη τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Χαλκιδική.

Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας στη Θέρμη

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Noah Boyd που έχει ως κεντρικό τόπο το Βερολίνο, οπότε οι υπεύθυνοι της παραγωγής μετασκεύασαν το σενάριο, ώστε να εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, παρουσιάζοντας την περιοχή ως κινηματογραφικό προορισμό στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά.

Στην ταινία θα συμμετάσχουν Έλληνες ηθοποιοί και κασκαντέρ, ενώ για τα γυρίσματα, που θα διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, θα χρησιμοποιηθούν περίπου 3.000 βοηθητικοί ηθοποιοί.