«Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν προβλήματα που να αφορούν διαρροή καυσίμων στη θάλασσα» διαβεβαιώνει η ιταλική πλοιοκτήτρια εταιρεία Grimaldi Lines μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia.

«Δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί η συνολική σταθερότητα του σκάφους» υπογραμμίζει η εταιρεία όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως έγινε γνωστό από την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Ναυτιλίας, στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 290 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα. Από αυτούς 21 είναι Έλληνες 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Στο λιμάνι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την ταυτοποίηση και την καταμέτρηση των επιβατών.

Η φωτιά ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρεία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα.

Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.