Ως «ένα πολιτικό άνδρα που σφράγισε διά της παρουσίας του τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας» χαρακτήρισε τον εκλιπόντα π. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τόνισε επίσης σε συλλυπητήρια επιστολή «την εν γένει προσφορά του προς το Παλαίφατο, Αποστολικό και Πρεσβυγενές Πατριαρχείο Αλεξανδρείας».

«Μετά συγκινήσεως ἐνθυμούμεθα ὅτε τὸ 2006 κατὰ τὰ ἐπίσημα ἐγκαίνια τοῦ Πατριαρχικοῦ ἡμῶν Οἴκου, παρέστη ὡς Πρόεδρος τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας, ὁποίαν ἰδιαιτέραν τιμὴν καὶ λαμπρότητα προσέδωκε ἡ παρουσία τοῦ ἀειμνήστου Καρόλου Παπούλια!

Προσευχόμεθα ἐκτενῶς ὅπως ὁ Κύριος τῆς ζωῆς καὶ τοῦ θανάτου κατατάξη τὴν ψυχὴν αὐτοῦ ἐν χώρᾳ ζώντων, ὑμῖν δὲ καὶ τοῖς φιλτάτοις ὑμῶν τέκνοις, ἀποστείλῃ πλουσίαν τὴν παρηγορίαν του.

Εἵη ἡ μνήμη αὐτοῦ αἰωνία!», κατέληξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΠΑΜΑΚ: Άξιος Ηπειρώτης, που τίμησε τον τόπο καταγωγής του από όποια θέση ευθύνης ανέλαβε

Κάρολος Παπούλιας

Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Κάρολου Παπούλια εκφράζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του οποίου υπήρξε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον άξιο Ηπειρώτη, που τίμησε τον τόπο καταγωγής του από όποια θέση ευθύνης ανέλαβε. Ενός ανθρώπου αφοσιωμένου στο καθήκον, μιας ταλαντούχας και ταυτόχρονα σεμνής προσωπικότητας, που πάντα διαπνεόταν από πνεύμα αγάπης προς την πατρίδα και τη δημοκρατία», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα με «τα ειλικρινή και θερμά της συλλυπητήρια προς τους οικείους του», το Ίδρυμα «με μεσίστιες τις σημαίες του συμμετέχει στο τριήμερο δημόσιο πένθος».

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας: Σε όλη τη διαδρομή του τίμησε την Ελλάδα και αγωνίστηκε για Δημοκρατία, Ειρήνη και Δικαιοσύνη

Τα συλλυπητήριά της για την απώλεια του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζει και η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα αποχαιρετά «έναν σπουδαίο πολιτικό, δημοκράτη και εξαίρετο διπλωμάτη».

Ο Κάρολος Παπούλιας «υπηρέτησε με αξιοπρέπεια και πνεύμα ομοψυχίας τον δημόσιο βίο από το ύπατο πολιτειακό αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ υπερασπίστηκε τα εθνικά συμφέροντα από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών», αναφέρει, σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, δήμαρχος Πυλαίας -Χορτιάτη Ιγνάτιος Καιτεζίδης.

«Τον Κάρολο Παπούλια», σημειώνει, «θα τον θυμόμαστε όλοι με σεβασμό, αναγνωρίζοντας πως σε όλη τη διαδρομή του τίμησε την Ελλάδα και αγωνίστηκε για Δημοκρατία, Ειρήνη και Δικαιοσύνη».