Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία εκτυλίχθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο Κάτω Νευροκόπι της Δράμας με πρωταγωνιστές τρεις άνδρες από την ευρύτερη περιοχή οι οποίοι εντοπίστηκαν να κυνηγούν παράνομα!

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια κοινής περιπολίας στο Κ. Νευροκόπι. ένας Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ και ένας Δασοφύλακας του Δασαρχείου εντόπισαν τα τρία άτομα να κυνηγούν παράνομα τη νύχτα.

Οι λαθροθήρες οδηγούσαν Ι.Χ. με ξένες πινακίδες το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν ο Θηροφύλακας και ο Δασοφύλακας ωστόσο ο οδηγός αρνήθηκε να σταματήσει και ανέπτυξε ταχύτητα, όπως αναφέρει το thrakitoday.gr.

Ακολούθησε καταδίωξη με το υπηρεσιακό όχημα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, με το Ι.Χ. να σταματά και δύο άνδρες να βγαίνουν από αυτό και να τρέχουν μέσα στα χωράφια, όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων.

Ο Δασοφύλακας του Δασαρχείου τους καταδίωξε πεζός και ο ένας από τους δράστες, που κρατούσε όπλο, το έστρεψε κατά του Δασοφύλακα για να τον σταματήσει.

Ο τρίτος δράστης και οδηγός του οχήματος έβαλε μπροστά ξανά το Ι.Χ. και έπεσε με όπισθεν πάνω στο αυτοκίνητο της ΚΟΜΑΘ επιχειρώντας με δύναμη να το ρίξει στο χαντάκι, όπως καταγγέλλεται, ενώ στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει αλλά εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο. Από τη σύγκρουση που προηγήθηκε προκλήθηκαν σοβαρές υλικιές ζημιές στο όχημα της ΚΟΜΑΘ.

Ο Θηροφύλακας και ο Δασοφύλακας τον σταμάτησαν, αλλά τους επιτέθηκε με μία τσάπα. Τελικά ο δράστης ακινητοποιήθηκε, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και συνελήφθη με διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ οι άλλοι δύο δράστες αναγνωρίστηκαν και υπεβλήθη μήνυση εναντίον τους.

Πρόκειται για κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και η Αστυνομία, πέραν των παραβάσεων του νόμου περί θήρας, διαπίστωσε και άλλες παραβάσεις που αφορούν και τον Κ.Ο.Κ.

Όπως αναφέρεται σχετικώς από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων «το περιστατικό αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας, αλλά και επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων με τη Δασική Υπηρεσία και την Αστυνομία. Υπενθυμίζεται ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης έχει εγκαταστήσει στα οχήματά της ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα όπου μεταξύ άλλων καταγράφει και το σημείο που επιτελείται η παράνομη θήρα».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.