Επιστρέφουν στην Ελλάδα αύριο Παρασκευή (9/12) ο Έλληνας αστυνομικός και η σύντροφός του που συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι δύο τους είχαν αφεθεί προσωρινά ελεύθεροι, ωστόσο παρέμεναν στην Αδριανούπολη, έχοντας τη δυνατότητα να κυκλοφορούν μόνο μέσα στην πόλη μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου των κινητών τους τηλεφώνων.

Σύμφωνα με το Mega, ο έλεγχος ολοκληρώθηκε χωρίς να βρεθεί κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο, επομένως το ζευγάρι είναι ελεύθερο να επιστρέψει στη χώρα.

Τους επιβλήθηκε πρόστιμο 3.500 ευρώ

Το τουρκικό δικαστήριο τους επέβαλε διοικητικό πρόστιμο το οποίο θα πληρωθεί νωρίς το πρωί. Το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον καθένα ήταν 15.000 τουρκικές λίρες, ενώ χρεώθηκαν και τα δικαστικά έξοδα που ήταν 10.000 τουρκικές λίρες έκαστος. Συνολικά 50.000 τουρκικές λίρες δηλαδή 3.500 ευρώ, καθώς στην Τουρκία και στο συγκεκριμένο αδίκημα, επιβάλλεται χρηματική ποινή.

Σύμφωνα με το κανάλι, η απόφαση βγήκε αργά το μεσημέρι και οι εφορίες στην πόλη είχαν κλείσει με αποτέλεσμα το πρόστιμο να πληρωθεί το πρωί.

Δεν γνώριζε ότι βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψή του ο αστυνομικός, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, υποστήριξε πως ακολούθησε τις οδηγίες του GPS για να επιστρέψει στον μεθοριακό σταθμό στους Κήπους της Αλεξανδρούπολης. Επέλεξε τη συντομότερη διαδρομή η οποία ήταν κατά μήκος των συνόρων, χωρίς να γνωρίζει ότι βρισκόταν σε απαγορευμένη περιοχή.

«Ακολουθώντας το GPS σε ένα σημείο κοντά στα σύνορα μας σταμάτησαν οι στρατιώτες, κατέσχεσαν τα διαβατήρια μας και μας μετέφεραν στην στρατοχωροφυλακή. Εμείς ήρθαμε για ψώνια. Δεν είχαμε άλλο σκοπό», δήλωσε ο αστυνομικός.