Μια έκπληξη που ελάχιστοι – αν όχι κανένας – περίμεναν επεφύλαξε το ανώτατο συμβούλιο κρίσεων της ΕΛΑΣ που με απόφαση του αποστράτευσε τον μέχρι σήμερα Διοικητή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Παναγιώτη Στάθη!

Ο κ. Στάθης, που στο παρελθόν για πολλά χρόνια είχε διατελέσει και διοικητής των «Αδιάφθορων» του Σώματος, ήταν κατά γενική παραδοχή ένας από τους ικανότερους αξιωματικούς που διέθετε η ΕΛΑΣ, με περγαμηνές, επιτυχίες στη διάρκεια της θητείας του αλλά και προοπτικές.

Η απόφαση για την αποστρατεία του όπως είναι φυσικό προκάλεσε μεγάλο «σούσουρο» τόσο στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη, όσο και σε εκείνο της λεωφόρου Αλεξάνδρας με πολλούς από τους «ψιθυριστές» των διαδρόμων να αποδίδουν το γεγονός ότι η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Κρίσεων διήρκεσε 12 ολόκληρες ώρες στις πολιτικές παρεμβάσεις που υπήρχαν προκειμένου ο Παναγιώτης Στάθης να οδηγηθεί στην έξοδο.

Ο Παναγιώτης Στάθης ήταν αυτός που σαν Διοικητής της Ασφάλειας διαχειρίστηκε την υπόθεση «Χαϊκάλη» που προεκλογικά είχε προκαλέσει πολιτικό σάλο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που κοιτούν εκεί για να ανακαλύψουν τα αίτια της συγκεκριμένης απομάκρυνσης.

Αντίθετα, καμία έκπληξη δεν προκαλεί ο «αποκεφαλισμός» μετά τον ντόρο για τα κέντρα κράτησης του υποστρατήγου Γιώργου Νίτσα, η προαγωγή του μέχρι σήμερα Αττικάρχη κ. Κωνσταντίνου Μιχαιρίνα σε Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, η διατήρηση του Αντώνη Μπάκα στην «κεφαλή» της Αντιτρομοκρατικής, αλλά και η παραμονή του υποστρατήγου πλέον Μανώλη Σφακιανάκη στο «τιμόνι» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος