Κορυφώνονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού, στις οποίες θα πρωταγωνιστήσουν 35.000 νέες και νέοι της Πάτρας, που αποτελούν τα μέλη των 141 πληρωμάτων του κρυμμένου θησαυρού.

Στις 6 σήμερα το απόγευμα, θα ξεκινήσει η νυχτερινή παρέλαση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συνδυαστούν οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, στους θεατές.

Μετά το τέλος της παρέλασης, καρναβαλιστές και θεατές αναμένεται να εμπλακούν σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που θα συνεχιστεί όλη τη νύχτα στους δρόμους της Πάτρας.

Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής θα ξεκινήσει η μεγάλη παρέλαση του Καρναβαλιού, η οποία θα είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της ευρηματικότητας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής και της έμπνευσης.

Την παρέλαση θα ανοίξει η μπάντα του δήμου, η οποία θα ακολουθείται από τον βασιλιά καρνάβαλο και το άρμα της βασίλισσας του πατρινού καρναβαλιού. Στην συνέχεια θα παρελάσουν τα δύο σατιρικά άρματα, όπου το ένα θα έχει ως θέμα τις πρόσφατες εκλογές, ενώ το δεύτερο θα φέρει στο σατιρικό του στόχαστρο, το σύστημα υγείας.

Ειδικότερα το σατιρικό άρμα με θέμα «Εκλογές 2015» περιλαμβάνει το πολιτικό προσωπικό της επικαιρότητας, δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα, τον Αντώνη Σαμαρά και την Άνγκελα Μέρκελ. Ειδικότερα υπάρχει η φιγούρα του Αντώνη Σαμαρά με τη μορφή χορεύτριας-χανούμισσας και η φιγούρα της ‘Ανγκελα Μέρκελ σε μικρό μέγεθος πάνω στο μπράτσο του, που τού ψιθυρίζει κάτι στο αυτί. Τριγύρω τους οι φιγούρες τεσσάρων δημοσιογράφων και εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, επισημαίνουν ότι όλα είναι κανονισμένα και καθοδηγούμενα. Μπροστά βρίσκεται η χαμογελαστή φιγούρα του Αλέξη Τσίπρα, που είναι σε μπλε, κόκκινο, κίτρινο και λευκό χρώμα, έχοντας ως κορμί μια κάλπη με χέρια και πόδια γεμάτη ψηφοδέλτια μέσα από ένα περιβάλλον με ευρώ και ψηφοδέλτια, ενώ κρατά ένα ευρώ και μια δραχμή.

Το άλλο άρμα έχει ως θέμα το πρωτοβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας. Ειδικότερα, ένας άρρωστος ηλικιωμένος βρίσκεται σε φορείο που αντί για δύο, τον μεταφέρουν τέσσερα άτομα. Κρατά έναν ορό με αίμα και ένα εξιτήριο κατά την έξοδό του από μια πόρτα ενός κτιρίου που γράφει ΠΕΔΥ.

Ένα άλλο καινούριο άρμα, που θα παρελάσει έχει το τίτλο «Χορεύοντας με τους κλόουν» και αποτελεί μια σύνθεση με κλόουν σε ξαπλωτή φιγούρα και μπάλες..

Ακόμη θα παρελάσουν, τα άρματα του καρναβαλιού των παιδιών «Πρίγκιπας», «Κάστρο», «Πειρατικό Καράβι», «Τρενάκι», «Παπαγάλος», «Πειρατής και Γάτος», «Γίγαντας» και «Μπάντα», καθώς και δυο σκαλωτά άρματα με μεταμφιεσμένους. Ας σημειωθεί ότι τα άρματα αποτελούν δημιουργίες του καρναβαλικού εργαστηρίου του δήμου Πατρέων.

Στην συνέχεια την σκυτάλη θα πάρουν οι 35.000 καρναβαλιστές, οι οποίοι με τις πολύχρωμες και ευφάνταστες στολές και κατασκευές τους, αναμένεται να σκορπίσουν, χρώματα, ιδέες, ξέφρενο κέφι, γέλιο, ανατρεπτική διάθεση και θα μαγνητίσουν, όπως κάθε χρόνο, τα βλέμματα των θεατών.

Την παρέλαση θα κλείσουν τα άρματα του καθιερωμένου σοκολατοπόλεμου, που θα γλυκαίνουν με τις ρίψεις τους τούς θεατές.

Στις 9.00 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μουσικές εκδηλώσεις, ενώ ταυτόχρονα ο εικαστικός Ευθύμιος Αργυράτος, θα δημιουργεί σε πραγματικό χρόνο ζωγραφική με την μέθοδο του προτζέκτορα, κάνοντας όλους τους θεατές κοινωνούς της καρναβαλικής του έμπνευσης.

Στην συνέχεια ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει την λήξη του καρναβαλιού και αμέσως μετά ο βασιλιάς καρνάβαλος θα παραδοθεί στην πυρά. Ταυτόχρονα, ένας χείμαρρος πυροτεχνημάτων αναμένεται να δώσει λάμψη και γιορτινή αίγλη στην καρναβαλική νύχτα, φωτίζοντας τον πατραϊκό ουρανό.

Όσον αφορά την κίνηση, ήδη από το απόγευμα της Παρασκευής άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι επισκέπτες και σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων, η πληρότητα των ξενοδοχείων ξεπερνάει το 90%.

Επίσης, πολλοί επισκέπτες έχουν επιλέξει να μείνουν σε ξενοδοχεία που βρίσκονται κοντά στην Πάτρα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αναμένεται να έλθουν στην Πάτρα αυθημερόν την Κυριακή.

Στο μεταξύ η Τροχαία έχει λάβει μέτρα για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας, τόσο στο εθνικό δίκτυο που οδηγεί στην Πάτρα, όσο και μέσα στην πόλη. Παράλληλα, έχουν ληφθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες όλα εκείνα τα μέτρα που θα συμβάλουν στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών του πατρινού καρναβαλιού.