Σήμερα, μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, λύθηκε η σύμβαση του παιδιάτρου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο, ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει πριν από 2 χρόνια την πατραϊκή κοινωνία, καθώς την καταγγελία είχε κάνει η ίδια του η σύζυγος.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας έδωσε εντολή να συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου και να πράξει τα δέοντα. Έτσι το Δ.Σ. του νοσοκομείου Ρίου προέβη στην διακοπή της σύμβασης με τον εν λόγω γιατρό, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και κατηγορεί την πρώην γυναίκα του για σκευωρία.

Η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας μίλησε στο Newsbeast για την υπόθεση που έφτασε στον ιατρικό σύλλογο της πόλης πριν από δύο χρόνια.

Όπως μας λέει η ίδια: «Πρόκειται για μια απόφαση που μας απασχόλησε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια. Ο γιατρός καταγγέλλεται από την πρώην, σήμερα σύζυγό του για ασέλγεια σε ανήλικο παιδί. Την ίδια στιγμή υπάρχει και διεκδίκηση επιμέλειας του τέκνου τους. Η πρώην σύζυγος του παιδίατρου έκανε καταγγελία στη δικαιοσύνη και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας δεν νομιμοποιείται και δεν έχει και τη δικαιοδοσία να εξετάζει παράνομα προϊόντα βιντεοσκόπησης, όπως αυτό που επέδειξε η πρώην σύζυγος για αυτό και εξαρχής επιφυλαχθήκαμε ομόφωνα για αυτή την περίπτωση. Δεν είμαστε δικαστές για να κρίνουμε τέτοια στοιχεία. Γι αυτό, αποφασίσαμε να περιμένουμε να τελεσιδικήσει η απόφαση στο δικαστήριο το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο να κρίνει. Την ίδια στιγμή, θέλω να τονίσω πως δεν υπάρχει καμία άλλη καταγγελία για τον συγκεκριμένο γιατρό. Συνεχίζουμε σε μια τόσο ευαίσθητη απόφαση να αναμένουμε το ποινικό σκέλος της δικαιοσύνης».

Στην ουσία, απ’ ο,τι φαίνεται, τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας όσο και το Νοσοκομείο του Ρίο ελλείψει άλλης καταγγελίας και με δεδομένη την κατάσταση ανάμεσα στους δύο πρώην συζύγους θεώρησαν ότι οι αν το θέμα δεν αποδειχθεί βάσιμο, οι οποιοσδήποτε δικές τους αποφάσεις μπορεί να γυρνούσαν μετά «μπούμερανγκ» σε νοσοκομείο και Ιατρικό Σύλλογο.

Οι πληροφορίες από το υπουργείο

Σημειώνεται ότι από το υπουργείο δόθηκαν οι εξής πληροφορίες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος»: Αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβαση του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο. Από την ενημέρωση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης για σπουδαίο λόγο.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία, άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα. Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.