«Μετά και τη δημοσίευση της τελεσίδικης απόφασης του Εφετείου σήμερα Τετάρτη 13.10.21», το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε «να καλέσει τις ΕΛΜΕ (σ.σ. τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη της) να πραγματοποιήσουν νέες Γενικές Συνελεύσεις από τις 14 έως τις 15 Οκτωβρίου», προκειμένου «ο κλάδος να αποφασίσει τα επόμενα βήματα», με τη Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ να προγραμματίζεται στις 16 Οκτώβρη.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, «σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου:

  • δεν έγινε δεκτή η έφεση του ΥΠΑΙΘ που ζητούσε να χαρακτηριστεί η απεργία – αποχή και καταχρηστική, εκτός από παράνομη
  • έκρινε τελεσίδικα παράνομη την απεργία – αποχή
  • διατάσσει την απαγόρευση της συνέχισης της απεργίας αποχής και επιδικάζει πρόστιμο 3.000€ για κάθε παραβίαση της απόφασης».

Διευκρινίζεται «ότι όσοι και όσες έχουν δηλώσει απεργία αποχή μέχρι και σήμερα δεν έχουν καμία απολύτως ποινή, καθώς μέχρι και την επίσημη επίδοση της απόφασης από δικαστικό επιμελητή στο ΔΣ της ΟΛΜΕ η απεργία αποχή θεωρείται νόμιμη».

Με δεδομένο ότι αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται οι έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, η ΟΛΜΕ καλεί, επίσης, «τους διευθυντές και τις διευθύντριες των σχολικών μονάδων να μην συγκαλέσουν συνεδριάσεις των συλλόγων και να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή του άρθρου 97 του 4823/21 αυτήν την εβδομάδα και να περιμένουν τις αποφάσεις του κλάδου».

Τέλος, καλούνται όλοι «να συμμετέχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.