Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, έκανε γνωστό πως ένας 20χρονος ανεμβολίαστος με κορονοϊό πέθανε στη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός κατέλεξε έπειτα από 8 ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, έχοντας υποκείμενο νόσημα και σύμφωνα με την κα. Γκάγκα «δεν θα του στερούσε τη ζωή αν δεν είχε μολυνθεί από κορονοϊό».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας στις ανακοινώσεις για τα μέτρα, θέλοντας να επισημάνει το πόσο σημαντικό είναι για την μάχη κατά του κορονοϊού ο εμβολιασμός, τόνισε πως όπου η εμβολιαστική κάλυψη είναι χαμηλότερη, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ανάγκες νοσηλείας και μεγαλύτερες οι πιθανότητες βαριάς νόσησης.

Μάλιστα στους 55 νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ στην 4η ΥΠΕ, στη Βόρεια Ελλάδα, μόλις δύο ασθενείς είναι εμβολιασμένοι.

«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό, αλλά ζητάμε απ΄ όλους να εμβολιαστούν»

«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν, αλλά πραγματικά ζητάμε από όλους να εμβολιαστούν» τόνισε και επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες, αντίθετα η νόσος είναι σοβαρή, οδηγεί σε θάνατο συχνά», σημείωσε η κα. Γκάγκα.

Η κ. Γκάγκα προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι θα καλύψει 100% όλους τους ανθρώπους και δεν θα αρρωστήσει κανένας, αλλά σίγουρα η πιθανότητα να κάνει σοβαρή νόσο είναι 20 φορές χαμηλότερη, είναι λιγότεροι οι θάνατοι, λιγότερη η ταλαιπωρία.