Την ύπαρξη του Νίκου Κουρή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιος εκτός γάμου του Μίκη Θεοδωράκη, από μικρή ηλικία υποστηρίζει πως γνώριζε η ανιψιά του μουσικοσυνθέτη.

Η κόρη του αδερφού του Μίκη, Γιάννη, μιλώντας στην εκπομπή TLive του Alpha, είπε πως εκείνη γνώριζε την ύπαρξη του Νίκου Κουρή από την ηλικία των 12 ετών. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ο πατέρας της της είχε πει ότι όταν μεγαλώσει θα τον γνωρίσει.

«Είναι πολύ άσχημα αυτά που γίνονται» ανέφερε αρχικά η ανιψιά του Μίκη Θεοδωράκη, Ασπασία-Άννα Θεοδωράκη, τονίζοντας ότι «μπορεί τα ξαδέλφια να μην ήξεραν για τον Νίκο, δεν ξέρω. Εγώ πάντως ήξερα για την ύπαρξή του από τότε που ήμουν 12 χρονών. Και οφείλω να το πω, γιατί κάποτε πρέπει να τελειώσει αυτό το πράγμα».

Η φωτογραφία του μικρού παιδιού στο σπίτι του πατέρα της

Όπως περιέγραψε «υπήρξε μια φωτογραφία ενός μικρού παιδιού στο σπίτι του πατέρα μου και με πίεση μου είπε πως είναι ξάδελφός μου. Λέγεται Νίκος και όταν μεγαλώσω θα τον γνωρίσω. Και τον γνώρισα».

«Τον γνωρίσαμε, το παιδί αυτό πάντα μου έλεγε πως δεν θέλει τίποτα, απλώς θέλει να γνωρίσει τη βιολογική του οικογένεια και τις ρίζες του. Και τον θεωρώ ξάδελφό μου», ανέφερε στη συνέχεια.

Η ανιψιά του Θεοδωράκη σημείωσε ότι «όλο αυτό θα μπορούσε να λυθεί με ένα τεστ DNA πάρα πολύ εύκολα, έχει και μία ομοιότητα» ενώ υπογράμμισε πως δεν έχει λόγο να αμφισβητεί τα λόγια του πατέρα της.

«Θα ήθελα να ζητήσω από την οικογένεια για να γίνει ένα dna και να τελειώσουν όλα αυτά» κατέληξε η Ασπασία-Άννα Θεοδωράκη.

Ο Νίκος Κουρής που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Θεοδωράκη

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας απαγορεύεται στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του.

Η αίτηση των ασφαλιστικών θα εκδικαστεί στις 30 Νοεμβρίου, ενώ η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη με πρωτοβουλία της Μαργαρίτας Θεοδωράκη η οποία με αίτημα της ζητεί να απαγορευτεί στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης».