Στα 11 του ο Λόρεν Σίμονς είναι ο δεύτερος νεότερος σε ηλικία στον κόσμο που πήρε πτυχίο πανεπιστημίου και συγκεκριμένα πτυχίο Φυσικής. Αυτό το Σαββατοκύριακο θα τιμηθεί με το βραβείο Giuseppe Sciacca στο Βατικανό.
Ο Λόρεν μίλησε στο Open και στην Ευλαμπία Ρέβη.

Στόχος του 11χρονου είναι να κάνει αθάνατους τους ανθρώπους. «Αυτόν τον στόχο τον έθεσα γιατί οι παππούδες μου πάσχουν από καρδιακές ασθένειες, οπότε θέλω να τους βοηθήσω. Θέλω να πω σε όλα τα εγγόνια ότι δεν χρειάζεται να χάσουν τους παππούδες τους».

Ερωτώμενος σχετικά με την ανθρώπινη συνείδηση και τι θα γίνει αν αντικατασταθούν μηχανικά πολλά από τα μέρη του ανθρώπινου σώματος, ο μικρός ανέφερε: «Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν προβλήματα. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά πρώτα απ’ όλα χρειάζεται να αποκτήσω πολλή γνώση από διαφορετικές σπουδές, τις οποίες θα συνδυάσω για να βρω λύσεις σε τυχόν προβλήματα. Θα συνεχίσω με το μεταπτυχιακό μου στη Φυσική, γιατί στο προπτυχιακό λαμβάνεις μια βάση για τη Φυσική, αλλά εγώ θέλω να γνωρίζω τις λεπτομέρειες. Μετά θα συνεχίσω κάνοντας το διδακτορικό μου».

«Το βρίσκω ακόμη πιο σημαντικό και από ένα βραβείο Νόμπελ. Ως καθολικός, το βρίσκω πιο σημαντικό» είπε για το βραβείο που θα λάβει στο Βατικανό.

Όταν δεν ασχολείται με τη φυσική του αρέσει το go karting, η ιππασία και οι ταινίες της Μarvel. «Δεν μελετώ πολύ. Αυτό που κάνω είναι, για παράδειγμα, κάθε μέρα να δω και να διεκπεραιώσω ό,τι έχω να κάνω για το πανεπιστήμιο και είμαι απασχολημένος για μία ή δύο ώρες. Συχνά εγώ περιμένω τους φίλους μου και όχι εκείνοι εμένα!», λέει.

«Δεν τον καταλαβαίνουμε πάντα»

Ο πατέρας του Λόρεν είπε ότι οι παππούδες του 11χρονου πάντα έλεγαν ότι ο 11χρονος είναι ξεχωριστός. «Ξέρετε, όλοι οι παππούδες λένε ότι τα εγγόνια τους είναι ξεχωριστά, οπότε δεν τους λάβαμε σοβαρά υπόψιν. Αλλά όταν πήγε στο Νηπιαγωγείο, σε ηλικία 4 ετών, μας είπαν ότι ήταν έτοιμος να πάει στο Δημοτικό».

Τι δυσκολίες αντιμετωπίζει όμως ένας γονιός όταν μεγαλώνει μια ιδιοφυΐα; «Σε έναν βαθμό είναι πιο εύκολο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν θα κάνει τις ασκήσεις του, αν θα περάσεις στις εξετάσεις και άλλα τέτοια. Όμως ο Λόρεν αναλαμβάνει εργασίες σε διάφορα πεδία και συνεπώς πρέπει να προγραμματίζουμε αυτές τις δραστηριότητες. Σχεδόν όλοι στην οικογένειά μου είναι γιατροί, έχουμε όλες τις ειδικότητες στο σόι μας. Νόμιζα ότι και ο Λόρεν θα γινόταν γιατρός, αλλά επέλεξε κάτι άλλο» είπε.

Όπως ανέφερε δεν τον καταλαβαίνει πάντα, αφού η ειδίκευσή του είναι στην Ιατρική, ενώ του μικρού Λόρεν είναι η Μηχανική και η Φυσική. «Το ζήτημα της αθανασίας έχει να κάνει με τον Λόρεν, με τη στάση ζωής του. Δεν του αρέσουν τα όρια και αυτό που αποκαλείται “Glass Cealing”, δηλαδή οι συνθήκες όπου οι άνθρωποι απλώς ακολουθούν το κοπάδι», σημείωσε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.