Την έναρξη έρευνας για ποινικές ευθύνες μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο Norman Atlantic ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Μπάρι.

Ο εισαγγελέας Τζουζέπε Βόλπε ανακοίνωσε την έναρξη της έρευνας μετά τη μετάβασή του στο λιμεναρχείο του Μπάρι, όπου έφθασαν οι πρώτοι 49 διασωθέντες του πλοίου.

Σε πλήρη εξέλιξη η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων

Ενισχύονται τα ελληνικά εναέρια μέσα που συμμετέχουν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων του Norman Atlantic, με το ελικόπτερο S-70 της φρεγάτας Ναβαρίνο, η οποία χρησιμοποιείται πλέον ως πλωτή εξέδρα επιχειρήσεων. Η φρεγάτα βρίσκεται μεταξύ Κέρκυρας και περιοχής του συμβάντος.

Την ίδια ώρα, το ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε στο ιταλικό ελικοπτεροφόρο San Georgio 6 επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου και στη συνέχεια άλλους 7 στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Παράλληλα, το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στο Λέτσε θα μεταβεί στο Μπάρι, προκειμένου να μεταφέρει στην Ελλάδα όσους διασωθέντες το επιθυμούν. Το αεροσκάφος αναμένεται να απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μπάρι με προορισμό το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, γύρω στις 4 ώρα Ελλάδας.

Στο μεταξύ, σε ετοιμότητα έχουν τεθεί τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής εξασφαλίζοντας αριθμό κλινών για την περίπτωση που απαιτηθεί. Την υποδοχή και περίθαλψη των Ελλήνων διασωθέντων που επιστρέφουν στη χώρα μας, συντονίζει ειδική υγειονομική ομάδα με επικεφαλής τον υποπτέραρχο Διευθυντή Υγειονομικού.

Ήδη από το πλοίο έχουν διασωθεί 345 άτομα.