Κορυφώνεται σήμερα το κύμα ζέστης που ξεκίνησε ξανά από τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η θερμοκρασία, κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά, θα φτάσει τους 42 ⁰C.

Στο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου η μέγιστη θερμοκρασία την Τετάρτη 11/08 θα ξεπεράσει τους 36 ⁰C.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 11/08 στα κεντρικά ηπειρωτικά θα φτάσουν τοπικά τους 41-42 ⁰C, στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37-38 ⁰C, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39-40 ⁰C.

Στα νησιωτικά τμήματα, οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν επίσης σε υψηλά επίπεδα φτάνοντας στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Ανατολική Ρόδο τους 38-39 ⁰C, στην Κρήτη τους 39-41 ⁰C, στις Κυκλάδες και στο Ιόνιο τους 36-37 ⁰C.

Καιρός: Βροχές τις θερμές ώρες

Παράλληλα σύμφωνα με το meteo.gr τις θερμές ώρες της Τετάρτης 11/08 αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως ορεινά ηπειρωτικά.

Τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις θερμές ώρες στα ορεινά της Πελοποννήσου, ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει και για περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Πέμπτη 12/08 και ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο 14/08-15/08, όπου οι θερμοκρασίες φαίνεται να επανέρχονται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Θα υπάρχουν επίσης αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης, κυρίως στα δυτικά.