Το υπουργείο Ανάπτυξης θα υπογράψει στις 28 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, μνημόνιο συνεργασίας με την Κύπρο, στο πλαίσιο των δράσεων του StartupGreece, ένα κίνημα πληροφόρησης, δικτύωσης και συνεργασίας, υποστηριζόμενο από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που έχει ως στόχο τη δημιουργία μίας νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα.

Εξάλλου, έχουν προγραμματιστεί και θα διοργανωθούν στο επόμενο διάστημα, και μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου αρκετές δράσεις υπό την ευθύνη ή υπό την αιγίδα του υπουργείου, σε συνεργασία με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς, με πρώτη αυτήν που έχει προγραμματιστεί, στην Αθήνα, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου και αφορά ένα πρότυπο εργαστήριο ανταλλαγής εμπειριών startup επιχειρήσεων τεχνολογίας του Ισραήλ και της Ελλάδας.

Ο τίτλος του Εργαστηρίου είναι «Experience sharing Workshops-Growth of Innovative Industries», διοργανώνεται από το υπουργείο και απευθύνεται σε καινοτόμες επιχειρήσεις των κλάδων ασφάλειας διαδικτύου και τηλεπικοινωνιών, τεχνολογίας τροφίμων, τεχνολογίας ιατρικής και ψηφιακών υπηρεσιών υγείας και τεχνολογιών τραπεζικού κλάδου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν σε μικρές ομάδες υψηλής εξειδίκευσης, ιδέες, εμπειρίες και τεχνογνωσία, σχετικά με τον κύκλο ζωής νέων καινοτόμων επιχειρήσεων τεχνολογίας, που λειτουργούν μέσα σ’ ένα ανταγωνιστικό οικοσύστημα. Επίσης θα τους δοθεί η δυνατότητα και οι ευκαιρίες να αναπτύξουν στοχευμένες διμερείς επαφές, με στόχο να ενισχύσουν την εξωστρέφεια αλλά και το πεδίο επιχειρηματικής δραστηριοποίησής τους.

Το Εργαστήριο θα συντονιστεί από έμπειρα ισραηλινά στελέχη του Start – Up Nation Central και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων και την υποστήριξη του ΣΕΒ.