Πρεμιέρα έκαναν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων κλήθηκαν να αναπτύξουν κείμενο με τίτλο «Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο», που αφορά τα εφόδια και τις δεξιότητες που πρέπει να έχουν οι νέοι για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής. Επίσης κλήθηκαν αν σχολιάσουν το κείμενο του Νίκου Γκάτσου «Στον Σείριο υπάρχουνε παιδιά».

«Για πρώτη φορά δεν ήταν τόσο δύσκολα, ήταν πάνω-κάτω εύκολα, ήταν αυτά που είχαμε διαβάσει στο σχολείο. Στο πρώτο κείμενο για το μέλλον, εκεί ήταν λίγο δύσκολο», είπε αμέσως μετά την έξοδο από το εξεταστικό κέντρο μια μαθήτρια για τα θέματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, προσθέτοντας ότι στοχεύει σε σχολές με τουριστικά επαγγέλματα.

Την ίδια στιγμή, ένας δεύτερος μαθητής, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους το πως του φάνηκαν τα θέματα, φανερά τρακαρισμένος δεν κατάφερε να αναπτύξει τις σκέψεις του, εμφανιζόμενος απλά χαμογελαστός και ευδιάθετος, αλλά μην θέλοντας να πει τίποτα σχετικά με την… ταμπακιέρα.