Για έντονα καιρικά φαινόμενα προειδοποίησε ο Σάκης Αρναούτογλου, καθώς ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να «χτυπήσουν» πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ο καιρός θα είναι ασταθής μέχρι και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι επόμενες ημέρες θα έχουν τροπικά χαρακτηριστικά, όπως αυξημένη υγρασία, δυσφορία κατά τόπους, όχι ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, αλλά ούτε και κρύο, ενώ θα σημειωθούν αρκετές μπόρες και καταιγίδες.

Την Τετάρτη στα δυτικά εξαιτίας ενός βαρομετρικού χαμηλού στην ανώτερη ατμόσφαιρα, τα φαινόμενα θα έχουν έντονο χαρακτήρα κατά τόπους και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Συγκεκριμένα, από το μεσημέρι στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας θα έχει μπόρες και καταιγίδες τοπικά δυνατές, ισχυρές και ίσως συνοδευόμενες από δυνατό άνεμο και από χαλάζι.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, προσοχή χρειάζεται στα δυτικά, νοτιοδυτικά και στο Ιόνιο, στη δυτική, βορειοδυτική Στερεά και σε περιοχές της Πελοποννήσου, όπου τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν πιο έντονο χαρακτήρα.

Στην Κρήτη αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά κάποιες μπόρες και καταιγίδες, αλλά μικρότερης έντασης.

Στην Αττική, στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα του νομού θα υπάρχει πιθανότητα για κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες, ενώ δεν αποκλείεται να σημειώνονται τοπικές μπόρες και μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία θα υπάρξουν περάσματα από μπόρες και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, κυρίως το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου.