Τα καθίσματα μετατράπηκαν σε κρεβάτια, κομμάτια υφάσματος στα παράθυρα αναλαμβάνουν τον ρόλο κουρτινών για να τους προστατεύουν από τον ήλιο, τα ντουλάπια του αυτοκινήτου «φιλοξενούν» τα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Χτυπημένη από την κρίση, μια τετραμελής οικογένεια αναγκάζεται πλέον να ζει στο αυτοκίνητό της στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου.

Η ιστορία τους που είδε το φως της δημοσιότητας σοκάρει. Η Μαρία και ο Νίκος, μαζί με τις δύο κόρες τους, ηλικίας 16 και 14 ετών, αναγκάστηκαν να μείνουν κυριολεκτικά στον δρόμο, καθώς πριν από έναν μήνα οδηγήθηκαν στην έξωση από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού όπου έμεναν λόγω συσσωρευμένων απλήρωτων λογαριασμών.

Ο πατέρας εργαζόταν σε αρτοβιομηχανία, η οποία λόγω της κρίσης αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο, ενώ και η μητέρα έχασε τη δουλειά της λόγω περικοπών.

Η οικογένεια ζει σήμερα με μόλις 300 ευρώ, που λαμβάνει ο πατέρας τους τελευταίους μήνες εργαζόμενος σε ένα περίπτερο.

Το αυτοκίνητο βρίσκεται σε εγκαταλελειμμένο ρέμα στο Νέο Ηράκλειο, κυριολεκτικά «ξεχασμένο από τον κόσμο», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα. Η τετραμελής οικογένεια είναι αποκομμένη από τον κόσμο. Έχουν μόνο ένα παλαιάς τεχνολογίας κινητό τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιούν μόνο τις απογευματινές ώρες. Το πρωί το δίνουν στην κόρη τους, που πάει στο σχολείο για λόγους ασφάλειας, ενώ εκείνη το φορτίζει εκεί.

Σημειώνεται πως η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας πάσχει από φαινυλκετονουρία και η μητέρα απηύθυνε έκκληση για φάρμακα.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του newsbeast.gr:



Βίντεο-φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος