Με πυροσβεστικά αεροπλάνα, που άρχισαν από την αυγή τις ρίψεις νερού, ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν να δίνουν μάχη με τις φλόγες στον Σχίνο Λουτρακίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από τους οικισμούς Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές και Μαυρολίμνη, εκκενώθηκαν σήμερα το πρωί, για προληπτικούς λόγους, οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής, καθώς και οι οικισμοί, Μάζη και Παρασκευά, επειδή το πύρινο μέτωπο κινείτο ανατολικά και διέσχιζε τα Γεράνεια Όρη.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έχουν ενισχυθεί οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 182 πυροσβέστες με 62 οχήματα, επτά πεζοπόρα τμήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης ενώ συνδράμουν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές πυροσβέστες.

Όσον αφορά για ζημιές από την φωτιά, υπάρχουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μεμονωμένες και διάσπαρτες αναφορές, χωρίς όμως να έχει γίνει επίσημη καταγραφή.

«Εδώ είναι ένα δράμα, έχει γίνει εκκένωση, έχουν φύγει οι κάτοικοι» λέει ο κοινοτάρχης

«Εδώ είναι ένα δράμα. Ήταν ένα παρθένο δάσος, ένας πυρήνας ζωής, καταστράφηκε ολοσχερώς. Η φωτιά πηγαίνει προς Αλεποχώρι. Έχει γίνει εκκένωση, έχουν φύγει οι κάτοικοι. Πριν λίγο η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια στον οικισμό Βαμβακιές. Στη Μαυρολίμνη κάηκαν σκάφη και σπίτια. Πέρασε από τη θάλασσα. Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχουν καεί. Έχει λίγο πέσει ο αέρας τώρα. Η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία κινήθηκαν γρήγορα», εξήγησε μιλώντας στο MEGA o πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου.

«Η πυρκαγιά έχει καλύψει μεγάλη περιοχή στα Γεράνια Όρη και στην παραλιακή πλευρά και στον ορεινό όγκο. Η πυρκαγιά βρίσκεται κοντά στο Μάζι που ζητήθηκε να εκκενωθεί πριν 40 λεπτά. Δεν κινδυνεύουν άνθρωποι, όλες οι εκκενώσεις έγιναν για προληπτικούς λόγους. Είναι περιοχή με εξοχικές κατοικίες, πιθανόν να έχουμε προβλήματα στα σπίτια αυτά», είπε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης.