Την ώρα που οι καταγγελίες για το γηροκομείο Χανίων πληθαίνουν και το υπουργείο Εργασίας έχει καταθέσει επείγον ερώτημα προς την Περιφέρεια Κρήτης για τους 73 θανάτους που έχουν καταγραφεί στη δομή, η ιδιοκτήτρια δηλώνει πως πρόκειται για ψεύδη.

Μιλώντας στην κάμερα της «Νέας Τηλεόρασης Κρήτης», η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου κάνει λόγο για ανυπόστατες καταγγελίες: «Διατηρώ τον οίκο ευγηρίας επί 12 συναπτά έτη. Ολα όσα ακούγονται για εμάς είναι ανυπόστατα. Είναι ψευδείς οι καταγγελίες. Κάνουμε ό,τι πρέπει αναφορικά με τους φιλοξενούμενης της μονάδας. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην αστυνομία και την ελληνική δικαιοσύνη, η αλήθεια θα φανεί».

Ενώ, σε ανάλογα μήκη κύματος κινούνται και οι δηλώσεις της εκπροσώπου εργαζομένων του γηροκομείου: «Ακούγοντας όλες αυτές τις καταγγελίες είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Δουλεύουμε εδώ από τις αρχές της επιχείρησης. Ποτέ δεν έχουμε κακοποιήσει, ποτέ δεν έχουμε χτυπήσει. Τα χέρια μας είναι καθαρά. Οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες» και προσθέτει σχετικά με τους πρώην εργαζομένους που έκαναν τις καταγγελίες: «Μετά τις απολύσεις τους ίσως έχουν τους δικούς τους λόγους, αλλά εγώ δεν μπορώ να τους ξέρω. Πάντως υπάρχει σκοπιμότητα. Εχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Καταγραφόμαστε από κάμερες όλο το 24ωρο και θα φανεί αν υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές».

Στη συνέχεια, πρώην υπάλληλος της δομής δηλώνει επίσης: «Δούλεψα στο γηροκομείο τα τελευταία 3 χρόνια και ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος. Ουδέποτε υπήρξε κακοποίηση. Ημασταν μια οικογένεια με τους ηλικιωμένους και είχαμε συχνή επικοινωνία με τους συγγενείς. Προφανώς υπάρχει δόλος πίσω από τις καταγγελίες. Ξέρουμε ποιος έχει κάνει τις καταγγελίες. Ο συγκεκριμένος δεν ήθελε να κάνει τεστ κορωνοϊού όσο ήταν εδώ». Ενώ, για τις καταγγελίες περί ασιτίας η μαγείρισσα της δομής λέει: «Είναι ψέματα όλα αυτά. Ολοι εδώ τρώνε από το πρωί ως το βράδυ στις 20:30. Ειμαστε συνέχεια ανοιχτά. Δεν ξέρω γιατί κάποιος να έκανε αυτές τις καταγγελίες».

Συγγενής ηλικιωμένης που φιλοξενείται στο γηροκομείο, δήλωσε στη «Νέα Τηλεόραση Κρήτης»: «Είναι οκτώ χρόνια εδώ η μητέρα μου. Δεν ανησύχησα ποτέ. Ερχομαι κανονικά τις επισκέψεις μου. Αφελή όλα όσα καταγγέλθηκαν. Θα καταθέσω στην ασφάλεια». Τέλος αρκετοί τρόφιμοι της δομής δηλώνουν στη κάμερα ευχαριστημένοι από τις συνθήκες.