Σεμινάριο για γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη

Γερμανοί και Έλληνες μαθητές μαθαίνουν την τέχνη


ΕΛΛΑΔΑ
18:27
22/09/2014
Σεμινάριο για γκράφιτι στη Θεσσαλονίκη
2
loading

Στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθούν για μία εβδομάδα γερμανοί μαθητές από τη Λειψία, όπου θα συμμετάσχουν σε σεμινάριο για την τέχνη του γκράφιτι, που διοργανώνει η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Έλληνες συμμαθητές τους από τη Σχολή θα φιλοξενήσουν τους 28 μικρούς καλλιτέχνες στις οικογένειές τους και θα συμμετέχουν μαζί στα σεμινάρια, όπου θα διδαχθούν την κοινωνιολογική, ιστορική και καλλιτεχνική διάσταση των γκράφιτι, αλλά και τις επιρροές του.

Στη διάρκεια των μαθημάτων θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με πρωτοπόρους Έλληνες καλλιτέχνες και να ενημερωθούν για την εξέλιξη του γκράφιτι στην Θεσσαλονίκη, ενώ στο τέλος θα δημιουργήσουν μαζί τους ένα ομαδικό έργο στον χώρο της Γερμανικής Σχολής.

Κατά την παραμονή τους, οι γερμανοί μαθητές θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και στη Βεργίνα, καθώς και εκδρομή στον Όλυμπο. Η συνέχιση της δράσης προβλέπεται με αντίστοιχη επίσκεψη μαθητών της Γερμανικής Σχολής στη Λειψία το 2015, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Erasmus plus.

Πηγή φωτογραφίας: Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar n1K0SsT

    Ελάτε στην Ελλάδα, έχουμε τους καλύτερους βάνδαλους.

  2. avatar Dimopoulos

    Μαθήματα φθοράς ξένης περιουσίας....ετσι και έρθουν και γράψουν στο τοίχο μου (που πριν λίγους μήνες πλήρωσα μπογιατζη να μου τον κανεί καινουργιο), θα τους αφαλοκόψω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει