Στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθούν για μία εβδομάδα γερμανοί μαθητές από τη Λειψία, όπου θα συμμετάσχουν σε σεμινάριο για την τέχνη του γκράφιτι, που διοργανώνει η Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».

Έλληνες συμμαθητές τους από τη Σχολή θα φιλοξενήσουν τους 28 μικρούς καλλιτέχνες στις οικογένειές τους και θα συμμετέχουν μαζί στα σεμινάρια, όπου θα διδαχθούν την κοινωνιολογική, ιστορική και καλλιτεχνική διάσταση των γκράφιτι, αλλά και τις επιρροές του.

Στη διάρκεια των μαθημάτων θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με πρωτοπόρους Έλληνες καλλιτέχνες και να ενημερωθούν για την εξέλιξη του γκράφιτι στην Θεσσαλονίκη, ενώ στο τέλος θα δημιουργήσουν μαζί τους ένα ομαδικό έργο στον χώρο της Γερμανικής Σχολής.

Κατά την παραμονή τους, οι γερμανοί μαθητές θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης και στη Βεργίνα, καθώς και εκδρομή στον Όλυμπο. Η συνέχιση της δράσης προβλέπεται με αντίστοιχη επίσκεψη μαθητών της Γερμανικής Σχολής στη Λειψία το 2015, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Erasmus plus.

Πηγή φωτογραφίας: Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης.