«Κλείδωσε» το άνοιγμα της εστίασης για τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα από την Επιτροπή των Ειδικών, η οποία άναψε το «πράσινο φως» στις αλλαγές για το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και για το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Μαΐου. Μήνυμα στις 18:00 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τα νέα μέτρα.

Το άνοιγμα της εστίασης πιθανότατα θα γίνει στις 3 Μαΐου ή στις 4 Μαΐου, δηλαδή τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα, με τη λειτουργία των συγκεκριμένων καταστημάτων να πραγματοποιείται με τραπεζάκια σε εξωτερικούς χώρους.

Παράλληλα η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε να δώσει την έγκριση για μεγαλύτερη ελαστικότητα στην απαγόρευση κυκλοφορίας.

Έτσι, για τη Μεγάλη Εβδομάδα η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 22:00, ενώ μετά το Πάσχα θα μεταφερθεί για μία ώρα αργότερα δηλαδή στις 23:00.

Οι ειδικοί είπαν επίσης «ναι» στο άνοιγμα των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Γυμνασίων στις 10 Μαΐου, ενώ οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις πρόκειται να απελευθερωθούν στις 14 Μαΐου.

Πάσχα στην Πόλη με «πλαφόν» ατόμων

Όσο για το Πάσχα δεν θα υπάρξουν μετακινήσεις από νομό σε νομό, όμως οι οικογένειες θα μπορούν να γιορτάσουν στις πόλεις.

Σε συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους, δηλαδή σε σπίτια, θα επιτρέπονται μέχρι 2 οικογένειας με 9 άτομα, ενώ ο αριθμός των ατόμων θα αυξάνεται στους 12 αν το τραπέζι γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Πελώνη: Θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Θέση της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν διαπεριφερειακές μετακινήσεις το Πάσχα, είπε η Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας.

«Ενδεχομένως να έχουμε ανακοινώσεις ακόμα και το απόγευμα, θα εξαρτηθεί από την συνεδρίαση της επιτροπής» σημείωσε ακόμα.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα υπάρχουν έλεγχοι στα διόδια, ενώ ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή αξιολογεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις.