Υψίστης εθνικής σημασίας χαρακτηρίζεται από τους επιτελάρχες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το ταξίδι που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένεται να πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα, όπως όλα δείχνουν, ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στην Ουάσιγκτον, εγκαινιάζοντας έναν γύρο επισκέψεων Ελλήνων επιτελών στις Ηνωμένες Πολιτείες που αναμένεται να κορυφωθεί με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όπου θα συναντήσει τον νέο Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί στην αμερικανική πρωτεύουσα κατόπιν προσκλήσεως του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγό Μαρκ Μίλεϊ, που διαδέχθηκε προ μηνών τον Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στον Απρίλιο. Θυμίζουμε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις (και) σε στρατιωτικό επίπεδο βρίσκονται σε άριστο σημείο, με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκέπτεται μαζί με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρυ Πάιατ, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Άιζενχάουερ» στη Σούδα.