Μια μοναδική συναυλία, «απόδειξη ότι Πολιτισμός και υποδομές μπορούν να συνυπάρξουν», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, έδωσε, σήμερα, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στον υπόγειο σταθμό Πανεπιστήμιο του μετρό Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, ο ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Χρήστος Τσίτουρας, που παρέστη στην εκδήλωση, ανέφερε ότι το έργο του Μετρό θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2017 ή αρχές του 2018.

Υπό τους ήχους των Μότσαρτ και Ντβόρτζακ, όσοι τυχεροί κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν θέση, στην πρώτη αυτή πολιτιστική εκδήλωση που φιλοξενεί στα «σπλάχνα» του το μετρό Θεσσαλονίκης, απόλαυσαν μια καταπληκτική εμπειρία και γνώρισαν τον σταθμό αυτόν, που βρίσκεται απέναντι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έχει το μεγαλύτερο βάθος (φτάνει τα 35 μέτρα) και αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα και μεσοπάτωμα.

«Τελικά η σημερινή εκδήλωση είναι μια ακόμη απόδειξη ότι Πολιτισμός και Υποδομές μπορούν να συνυπάρξουν. Άλλωστε, ο πολιτισμός χρειάζεται Υποδομές για να αναδειχθεί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι σχεδιάζεται η κατασκευή δύο σταθμών, που θα αποτελούν στην ουσία και μουσεία: πρόκειται για τους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου.

«Ειδικά, μάλιστα, για τον σταθμό Βενιζέλου θέλω να πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια, μέσα σε κλίμα συναίνεσης, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε εκεί μια ανάλογη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κάνοντας πραγματικότητα τη φράση: Ο Πολιτισμός συναντά τον Πολιτισμό και μέσα από τις Υποδομές. Στο χέρι μας είναι» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έδωσε συγχαρητήρια στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ζήτησε να επαναληφθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλους σταθμούς του μετρό.

«Στο τέλος του 2017 ή αρχές του 2018 έτοιμο το έργο του Μετρό»

Στο μεταξύ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Χρήστος Τσίτουρας, που παρέστη στην εκδήλωση, ανέφερε ότι το έργο του Μετρό θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2017 ή αρχές του 2018.

Κάτι τέτοιο «είναι υλοποιήσιμο, εφικτό, υπό την προϋπόθεση ότι όλοι ‘αγκαλιάζουν’ αυτή την προσπάθεια, κυρίως οι φορείς της πόλης. Η Πολιτεία το έχει αποδείξει έμπρακτα και κάνει ό,τι είναι δυνατόν να ξεπεραστούν οι δυσκολίες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίτουρας, υπογραμμίζοντας τον σπουδαίο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι φορείς της Θεσσαλονίκης.

Για τον σταθμό της Βενιζέλου τόνισε ότι θα παραδοθεί σε αργότερο χρόνο, όταν επιλυθούν τα θέματα που υφίστανται.

Υπενθυμίζεται ότι τον σταθμό Πανεπιστήμιο θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν, σήμερα το απόγευμα, (από τις 5.30 μέχρι τις 8) οι Θεσσαλονικείς. Η είσοδος (από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου) δεν επιτρέπεται σε ανήλικους.