Έκτακτη σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων την Τετάρτη (3/3), μετά τη σημερινή «έκρηξη» των κρουσμάτων κορονοϊού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.353 νέες μολύνσεις και αμέσως σήμανε συναγερμός στους ειδικούς για την επιδημιολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι ειδικοί θορυβήθηκαν από τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, με την επιδημιολογική εικόνα πολλών περιοχών και κυρίως της Αττικής να ανησυχεί.

Έτσι, λοιπόν, αποφασίστηκε το πρωί της Τετάρτης να πραγματοποιθεί η σύσκεψη των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αντί για την Παρασκευή που ήταν προγραμματισμένο.

Η κατάσταση βρίσκεται στο «κόκκινο» με τον κορονοϊό και οι ειδικοί είναι πολύ πιθανό να εισηγηθούν για νέα πιο αυστηρά μέτρα προκειμένου να ανακόψουν την έξαρση του ιού.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε ο Alpha στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και ένα σκληρό lockdown που θα θυμίζει εκείνο του περασμένου Μαρτίου αλλά με συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Στο τραπέζι οι αλλαγές για τον κωδικό 6 στα SMS – Πώς θα επηρεάσει τις μετακινήσεις

Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του κωδικού 6 του 13033 ώστε οι πολίτες να μπορούν να τον χρησιμοποιούν αποκλειστικά για μετακινήσεις με τα πόδια, χωρίς αυτοκίνητο εξετάζει η κυβέρνηση.

Οι κυβερνητικές συσκέψεις είναι αλλεπάλληλες με τη συμμετοχή των ειδικών για τον περιορισμό της κινητικότητας ειδικά στην Αττική, όπου τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά παρά το lockdown.

Στόχος άλλωστε της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 16 Μαρτίου. Έτσι στο επίκεντρο των μέτρων που εξετάζονται βρίσκεται και ο κωδικός 6, για τον οποίο έχει παρατηρηθεί κατάχρηση από τους πολίτες, οι οποίοι τον χρησιμοποιούν για διαδημοτικές μετακινήσεις, πηγαίνοντας για άσκηση από τη μια άκρη του λεκανοπεδίου στην άλλη.

Την ίδια στιγμή συζητούνται και αλλαγές στον κωδικό 4, αφού εξετάζεται να διεξάγονται περισσότερες διασταυρώσεις στοιχείων. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Σημειώνεται ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όπου μεταξύ άλλων, εξετάστηκαν μέτρα για την περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής και συζητήθηκε ο πιο αποτελεσματικός τρόπος υλοποίησης των μέτρων για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.

Το σχέδιο περαιτέρω ενίσχυσης του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αττικής, θα παρουσιαστεί, αύριο το απόγευμα, στην τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

TAGS